Satijnen kussensloop geliefd bij dermatologen

Het klinkt vreemd; een satijnen kussensloop als geliefd product voor het verbeteren van de gezichtshuid. Echter niets is minder waar. Dermatologen raden het slapen op een satijnen of zijden kussensloop aan in verband met de vele voordelen die het zou bieden voor de huid. In dit artikel zetten we alle voordelen uiteen.

 1. Voorkomt slaapvouwen 

  Deze ligt misschien wel het meest voor de hand. We kennen allemaal die vervelende slaapvouwen in het gezicht na het slapen. Heb je net even verkeerd gelegen? Dan geniet je nog zeker een uur na van vreemde strepen in je gezicht. Deze strepen worden veroorzaakt door de stof waar je op slaapt. Vooral katoen is een grote veroorzaker van deze strepen. Door de zachtheid van de satijnen stof ontstaan er geen ruwe stofophopingen meer waardoor deze vervelende slaapvouwen verleden tijd zijn.

 1. Vermindert een droge huid  

  Maar daar blijft het zeker niet bij! De satijnen kussensloop heeft nog veel meer diepgaandere voordelen. Zo hebben katoenen kussenslopen de eigenschap om vocht te onttrekken aan de huid. Hierdoor ontstaat een droge gezichtshuid. Satijn daarentegen heeft geen absorberende eigenschappen, maar juist een polijstende werking. Door te slapen op satijnen slopen wordt dan ook geen vocht onttrokken aan de huid waardoor deze mooi gehydrateerd blijft.

 2. Voorkoming van rimpels

  Wie wil dat nu niet? Dit voordeel hangt erg samen met het voorgaande voordeel. Rimpels ontstaan namelijk sneller wanneer een huid uitgedroogd is. Door een huid goed gehydrateerd te houden blijft de huid langer jeugdig en soepel. Dus ook voor een anti-aging effect wordt door dermatologen aangeraden om op een satijnen kussensloop te slapen.

 1. Verminderen van acne en onzuiverheden

  Het ruwe oppervlak van een katoenen sloop zorgt voor de nodige frictie gedurende de nachtrust. Denk maar eens na hoe vaak je wel niet draait of beweegt in je slaap. Elke keer schuurt je gezichtshuid als het ware langs je kussensloop. Dit draagt bij aan het veroorzaken van een onrustige huid met onzuiverheden. Door te slapen op een satijnen sloop ontstaat deze frictie niet en krijgt de huid juist de tijd om even uit te rusten en zich te herstellen.

 2. Betere werking crèmes

  Nog een groot nadeel van de absorberende werking van katoenen kussenslopen is dat het niet alleen vocht onttrekt aan de gezichtshuid, maar ook gemakkelijk crèmes aan de huid onttrekt. De crème wordt hierdoor grotendeels opgenomen door de kussensloop in plaats van de gezichtshuid waardoor het zijn werking vele malen minder kan doen. Wat een zonde van duur aangeschafte nachtcrèmes! Satijn absorbeert helemaal niet waardoor de crème enkel en alleen door de gezichtshuid zelf opgenomen kan worden.

Wie had verwacht dat een kleine investering als een kussensloop zo veel verschil zou kunnen maken in je dagelijkse beauty ritueel? Nu begrijpen we waarom vele dermatologen het slapen op een katoenen sloop sterk afraden en het slapen op een zijden of satijnen kussensloop juist aanraden. Gelukkig zijn ze tegenwoordig verkrijgbaar in vele verschillende formaten en kleuren in de webshop van Satin Sleepers, zo hoef je niet lang te zoeken om de juiste kussensloop te vinden. Hoe handig is dat! 

satijnen kussensloop

https://www.satinsleepers.nl/satijnen-kussensloop

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten