Hoe verzorg ik kamerplanten?

Voordat u kamerplanten koopt, moet u bedenken waar ze in uw huis komen te staan. Velen van ons kiezen een plant die ze mooi vinden en zoeken dan een mooi plekje om hem neer te zetten, maar volgens Alice Vincent is dit de verkeerde weg.

In plaats daarvan moeten we de ruimte die we beschikbaar hebben beoordelen en dan de plant kiezen die het beste past bij die omstandigheden.

“Denk na, dat is de ruimte, wat voor licht kan die plant krijgen? Staat hij naast een tocht? Staat hij naast een radiator?” zegt Alice. “Kijk eerst naar de situatie en laat dat dan dicteren wat voor plant je gaat kweken.”

Het is ook belangrijk om een bloempot te kiezen met een gat in de bodem om afwatering mogelijk te maken en te voorkomen dat de wortels in het water komen te staan en gaan rotten. Als je pot geen gat in de bodem heeft, kun je in plaats daarvan een kleinere, plastic pot (vaak de pot waarin de plant is gekocht) in je sierpot zetten. Een monstera plant kopen is ook één van de opties om als binnenplant te gebruiken en kan tot grote hoogtes klimmen als plant.

Beste kamerplanten voor weinig licht

De meeste planten hebben een verschillende mate van natuurlijk licht nodig om gezond te groeien en te bloeien. In sommige ruimtes (zoals een benedenwoning of misschien een achterkamer zonder grote ramen) is het niet mogelijk om de meeste planten genoeg licht te bieden om goed te gedijen.

Er zijn echter variëteiten die goed gedijen bij weinig licht en die u zullen belonen voor een plekje in een anders sombere hoek.

“Slangenplant of schoonmoedertong, pothos, duivelsklimop en philodendron zijn allemaal heel goede planten bij weinig licht,” adviseren experts.

Beste hangplanten voor binnen

Voor wie weinig ruimte heeft, zijn hangplanten een briljante manier om groen in huis te halen, zonder kostbare ruimte in beslag te nemen. Ze zien er ook geweldig uit in populaire macrame hangers.

Experts raden aan om voor een plant te gaan die een beetje verwaarlozing kan verdragen.

“Je wilt niets pietluttigs in een hanger voor het geval je het vergeet water te geven, wat zo vaak het geval is als iets een beetje buiten bereik is,” zegt ze.

Daarom raden experts aan spinnenplanten aan, omdat die zich vaak “voortplanten aan het eind van hun vrij laag hangende stengels”, of philodendron, omdat “ze naar beneden lopen, dus ze zijn heel mooi”.

 

https://www.vlwonen.nl/hoe-verzorg-ik-kamerplanten/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten