Hoe je optimaal geniet van de zon!

De zon is zo vanzelfsprekend en wonderbaarlijk tegelijk. Zonder de zon, zouden wij gewoon niet leven. Wil je optimaal leven? Dan kun je het beste ook optimaal gebruik maken van de zon. Veel mensen doen dat namelijk niet. Die zeggen wel dat de zon belangrijk is, maar in de praktijk gebeurd er nog te weinig. Wil jij wel optimaal genieten van de zon? Lees dan gerust verder.

Een half uur per dag buiten lopen in de zon

Met 15 minuten tot een half uur per dag, met het gezicht en de handen onbedekt, in de zon heb je vaak genoeg om op te laden. Daarbij is het inderdaad zo dat je daar in de winter niet altijd helemaal aan toekomt. Maar je kunt wel opladen in de zomer voor de winter. Het is trouwens wel verstandig om rekening te houden met jouw huid. Merk je dat jouw huid eerst moet wennen en snel verbrand? Luister dan naar jouw lichaam. Dit gaat altijd voor. Ieder mens is anders.

Wat ook fijn is, dat is dat zonlicht vrolijk maakt. Ook helpt het bij de aanmaak van vitamine D. Dit kan ook met voedingsmiddelen, zoals vette vis en ei. Sommige mensen maken moeilijk vitamine D aan en hebben voedingssupplementen nodig. Vitamine D is wel belangrijk, voor onder andere de opname van kalk en fosfaat. Belangrijk dus voor jouw botten.

Sedumdak zonnepanelen

De energie van de zon kun je ook nog op twee andere manieren gebruiken. Een sedumdak en zonnepanelen zijn daar het lichtende voorbeeld van. Met een sedumdak gebruik je namelijk de energie van de zon om het fotosynthese proces in gang te zetten. Je kent het verhaal wel van die biologieles: water (H2O) en koolstofmonoxide (CO2) zorgen bij de bladgroenkorrels onder de invloed van de zon voor Glucose (C6H12O6) en zuurstof (O2). Zo zorgen de plantjes ook nog weer eens mooi voor zuurstof en voor CO2-reductie. Daar zijn wij als mensheid natuurlijk heel erg blij mee.

Sedumdak zonnepanelen zijn hierbij het summum. Met sedumdak zonnepanelen wordt namelijk niet alleen gebruik gemaakt van de fotosynthese, maar van het proces om de energie van de zon om te zetten naar elektriciteit. Sedumdak zonnepanelen zijn dus de ultieme vorm van optimaal genieten van de zon. Heb jij al zin om optimaal van de zon te genieten?

https://www.solarsedum.nl/waarom-solar-sedum

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten