Woningen

Gebruik in 2022 deze 3 nieuwste interieurtrends

Laat je ook inspireren door de nieuwe design trends voor 2022 want er is de afgelopen jaren veel veranderd. De oude ontwerpkeuzes passen daardoor misschien niet meer bij de nieuwe stijlen waar je nu naar neigt.

 

We zien om deze reden ook steeds meer mensen die naar warmte, comfort en een gevoel van rust terug willen keren. Dit zeker wanneer zij na een lange dag op het werk thuiskomen, of wanneer ze eindelijk de deur van hun thuiskantoor openen om zo het werk achter hen te laten.

 

Als jouw huis ook aan een opfrisbeurt toe is om het zo een gelukkig nieuwjaar te geven. Dan zijn de volgende 3 nieuwe interieurtrends perfect om inspiratie voor een trendy woning op te doen die perfect bij de stijl past waar jij van houdt.

  1. Een door de natuur geïnspireerde interieur

Ga een stapje verder met een door de natuur geïnspireerd interieurontwerp en haal authentiek groen in huis. Planten zullen per slot van rekening niet alleen de natuurlijke houtsoorten en warme bruintinten in jouw huis aanvullen maar ze zullen ook de lucht erin zuiveren. Bovendien geeft het zien van veel bloeiende bloemen een diep gevoel van vervulling en vreugde.

 

Vergeet echter niet om wat onderzoek te doen voordat jij al je favoriete planten koopt. Sommige planten zullen het gewoon beter in je huis doen en zijn ook gemakkelijker dan andere te verzorgen.

  1. Een high-tech huis met een slim interieur

 

Technologie staat steeds meer centraal in het design van een modern huis. Zonder één van beide zou een up-to-date huis nu behoorlijk ouderwets zijn. Huiseigenaren zijn tegenwoordig dan ook steeds meer op zoek naar het gemak en de gemoedsrust om de beveiliging, temperatuur en muziek allemaal vanaf hun smartphone te regelen.

 

Super slimme meubels zijn daarbij ook van een geïntegreerde technologie of een design met functie voorzien. Sommige tafels kunnen bijvoorbeeld ook luidsprekers en IoT bedieningselementen bevatten, terwijl op afstand bediende meubels open kunnen schuiven om zo een televisie te onthullen. Naast alle smart home elementen kunnen luidsprekers bijvoorbeeld ook als een decorstuk dienst doen. 

Tijdens het Cyber Monday 2022 online koopjes festijn kunnen hier altijd nog nieuwe handige gadgets voor jouw ultra futurische woonstijl aan toegevoegd worden.

  1. Een mindful zen interieur

 

Het onder de aandacht brengen van duurzaam wonen heeft twee belangrijke doelen. Licht getinte houtsoorten, strakke lijnen en zwevende oppervlakken zetten de toon voor een zen leven. Deze ruimtes neigen al snel naar een minder-is-meer-benadering, terwijl het decor toch prettig organisch en natuurlijk blijft.

 

De nadruk ligt hier op het bewust zijn van hoe een ruimte, maar ook het meubilair en de rest van de inrichting de emoties plus het algehele welzijn beïnvloeden. Dit soort gepersonaliseerde interieurs zullen met ruimtes domineren die de allerbeste versies van onszelf aanmoedigen.

 

Voel jij je geïnspireerd om met de nieuwe interieurtrends van 2022 ook het huis van je dromen te creëren? Dan kunnen de bovenstaande ideeën je wellicht al een beetje op weg helpen!