Ben je ook op zoek naar de ideale sta op stoel of kleine fauteuil?

Het ontwerp en het zitcomfort van de stoel heeft de afgelopen honderd jaar een stormachtige ontwikkeling ondergaan. Veel innovatieve uitvindingen zijn tegenwoordig terug te vinden in zitmeubels. Waar het eerst vooral een praktisch zitmeubels was, daar speelt comfort, design en ook automatische bediening in 2022 een belangrijke rol. Door het enorme aanbod van allerlei soorten stoelen is het vaak een lastige keuze om tot een weloverwogen koop te komen. Waar moet je bij de aanschaf van een een nieuwe kleine fauteuil of sta op stoel zoal op letten?

Veel fabrikanten van meubels en kleding gaan van een gemiddelde persoon uit. Als kleine of lange bewoner van Nederland kun je dan tegen een beperkte keuze aanlopen. Gelukkig zijn er tegenwoordig gespecialiseerde winkels of online webshops waar je bijvoorbeeld een grote schoenmaat, een xxxl-broek of kleine fauteuil kunt kopen. Vaak blijft het dan nog lastig om een goed product tegen een redelijke prijs te vinden die voldoet aan jouw kwaliteitseisen en bovendien ook nog een modern design heeft.

Op maat

Het is helemaal ideaal als je een sta op stoel of kleine fauteuil helemaal op maat kan afstellen. Je weet als kleiner persoon maar al te goed wat het is als je partner dingen op hoge plekken opbergt. Dat kan regelmatig tot behoorlijke frustratie leiden. Koop je samen meubilair dan heb je als korte inwoner van Nederland een probleem als je een partner hebt die langer is dan twee meter. Het is dan bijna onmogelijk om een ideaal zitmeubel te kopen waar je allebei lekker in kunt zitten. Dat is gewoonweg niet te doen. Gelukkig hoeven kleine personen tegenwoordig geen concessies te doen waar het gaat om zitcomfort.

Meting

Let er dan op dat je een stoel koopt waarin je de juiste zithouding aan kunt nemen. De goede zithouding is de bovenbenen in een hoek van 90 graden, de voeten op de grond en voldoende steun van de rugleuning. Ben je van plan om een kleine fauteuil te kopen dan is het al een probleem waar je je zoektocht moet beginnen. Doe dat bijvoorbeeld bij Easysit. Want daar wordt de stoel op maat gemaakt. Zithoogte, zitdiepte, armleuninghoogte, rughoogte en zitbreedte worden per centimeter op je lichaamsmaten aangemeten. Hierdoor leveren zij de stoel die perfect bij de lichaamsbouw van kleine mensen past, zodat je weer optimaal kunt zitten!

Opstaan

Hoewel een relaxfauteuil niet alleen meer voor senioren is, zoals de e-bike ook niet alleen meer populair onder ouderen is, kan het toch zijn dat als je ouder wordt het opstaan niet meer zo makkelijk gaat. Daarvoor is de sta op stoel de ideale oplossing. Ga je een sta op stoel kopen dan is het raadzaam om je door een specialist te laten informeren. Die weet waar je zoal op moet letten. Zo biedt een sta op stoel van Easysit uitkomst. Daarbij gaan modern design en functionaliteit probleemloos met elkaar samen. De huidige generatie sta op stoelen zijn beslist niet lomp van uiterlijk en hebben allang geen vervelende snoeren meer. Ze zien er elegant uit en de bediening gaat met één of meerdere motoren. Je zit in de huidige generatie stoelen niet alleen uiterst comfortabel maar ze zijn ook voorzien van moderne hulpmiddelen zodat je in een mum van tijd op je benen staat als je familie voor de deur staat.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten