Elektrisch rijden bij ondernemers steeds populairder

Elektrisch rijden begint een steeds belangrijker thema te worden voor ondernemers in Nederland. Door de emissievrije zones, duurder wordende brandstofprijzen, afname in productie van fossiele brandstof auto’s bij de autoproducenten en het steeds groter wordende aanbod van elektrische auto’s, wordt het elektrisch rijden voor de ondernemer steeds populairder. Niet alleen in Nederland stijgt de handel in elektrische auto’s, vanuit het buitenland worden er in steeds grotere mate elektrische auto’s geïmporteerd en gebruikt door Nederlandse ondernemers. Viltjes stoelen of meubelwielen zijn ook van dit soort producten die altijd een hype zijn in Nederland en veel gebruikt worden. 

Waarom elektrisch rijden?

Steeds meer grote steden in Nederland introduceren milieuzones die ondernemers ertoe dwingen om op een milieuvriendelijke manier de stad te betreden. De elektrische bedrijfsauto maakt het mogelijk om in Nederland maar ook de rest van Europa rond te rijden zonder extra belast of geweigerd te worden. Het onderhoud van elektrische wagens is veel eenvoudiger. Elektrisch rijden leidt tot lagere transportkosten, zeker momenteel gezien de stijging van de prijzen van fossiele brandstoffen. De kosten in aanschaf worden lager en er hoeft geen wegenbelasting betaald te worden waarbij er ook nog eens geprofiteerd wordt van een lagere bijtelling. Een luxe elektrische wagen zoals een Audi importeren uit Duitsland levert financieel maar ook ergonomisch gezien extra voordelen op. Een laadpaal aan huis of op de zaak voorkomt hierbij ook nog eens dat er gebruik gemaakt dient te worden van een tankstation onderweg.

Zaken die van belang zijn bij elektrisch rijden

Houdt voordat er overgestapt wordt naar het elektrisch rijden wel rekening met de volgende punten:

–         Hoeveel kilometers er afgelegd gaat worden met de desbetreffende auto

–         Indien er lokaal of landelijk gereden wordt met de wagen

–         Hoeveel laadvermogen er precies benodigd is

–         Wat de grootte van de bedrijfswagen moet gaan worden om fatsoenlijk te kunnen 

opereren.

Emissievrije zones versnellen het proces

Door de klimaatdoelen in Nederland maar ook de rest van Europa probeert de overheid het elektrische rijden steeds meer te motiveren. Elektrische personenauto’s worden reeds in gigantische aantallen verkocht, waarbij de elektrische bedrijfswagen nu aan de beurt is. Dankzij subsidieregelingen tracht de overheid de ondernemers een duwtje in de rug te geven en het aantal elektrische bedrijfswagens die er in Nederland rondrijden te vergroten met als doel de fossiele voertuigen te verminderen. Tevens zet de overheid in samenspraak met verscheidene steden nu een volgende rigoureuze stap: De invoering van emissievrije zones in 30 tot 40 steden per 2025. In deze steden zullen alleen nog bedrijfswagens zonder voertuigenemissie toegestaan zijn, doelend op elektrische of op waterstof aangedreven bedrijfswagens. De traditionele benzine of diesel bedrijfswagens zullen dan ook automatisch verbannen worden uit de desbetreffende steden. 

Wat voor elektrische bedrijfswagens zijn er zowel beschikbaar

De afgelopen jaren zijn er steeds meer elektrische voertuig modellen bijgekomen in verschillende merken en maten voor de Nederlandse markt. Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het selecteren van de juiste elektrische bedrijfswagen hangt af van de ondernemer zijn wensen en toepassingen in de praktijk.

Merken en modellen die zowel meedoen aan de elektrificatie van het wagenpark in Nederland;

–         Nissan E-NV200

–         Opel Vivaro-e

–         Mercedes benz e-Sprinter

–         Mercedes e-Vito

–         Citroën e-Jumpy

–         Peugoet e-Expert

–         Maxus

–         Renault Kangoo ZE

–         Volkwagen E-Crafter

–         Toyota Proace Electric

–         Fiat E-Ducato

 

Een elektrische auto stoot geen CO2 uit en is daardoor vrijgesteld van BPM. Indien er gezocht wordt naar een auto met meer accessoires is de import auto een interessante keuze. Doordat de automarkt in Duitsland vele malen groter is, kan dit in prijs, comfort en luxe voordelen bieden.

 

 

 

 

 

 

https://www.vlwonen.nl/elektrisch-rijden-populairder

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten