Drie manieren om je eetkamer een bijzondere look te geven

Ben je de huidige indeling en uitstraling van je eetkamer eigenlijk best wel beu? Dan is het tijd voor verandering. De laatste tijd is het misschien moeilijk om iets origineels uit te kiezen en iets uitzonderlijks te maken van je eetkamer, maar met de juiste meubels en accessoires laat jij je eetkamer uitblinken.

Kies de juiste tafel

De eettafel is het centrale punt in de eetkamer en daarom is het zo belangrijk om een stijlvolle tafel uit te kiezen. Een eettafel moet natuurlijk bij jou passen qua stijl, maar ook qua functionaliteit. Met een rustieke houten eettafel kun je moeilijk de fout ingaan. Hout heeft namelijk een rustige, maar ook chique en soms stoere uitstraling. Wel kan hout als materiaal moeilijk zijn om schoon te houden en vlekken te voorkomen, vooral met kinderen in huis. Een goede oplossing hiervoor is om een houten tafel te kiezen waar een laag epoxy overheen zit. Epoxy is een soort transparante kunststof wat makkelijk schoon te houden is en bij schade is het simpel om bij te werken. Er kan ook een kleur in epoxy verwerkt worden, of er kunnen andere decoratieve elementen aan toegevoegd worden. Op deze manier kun je jouw eettafel nog meer laten uitblinken. Je kunt bijvoorbeeld een epoxy riviertafel kopen, hierbij zit er een strook epoxy tussen twee delen hout, wat een elegante en unieke uitstraling geeft.

Coderen met kleuren

Naast een tafel, zijn kleuren ook erg belangrijk. Met de juiste kleurkeuzes kun je jouw eetkamer en zelfs je hele huis er erg georganiseerd en stijlvol uit laten zien. Denk bijvoorbeeld aan het matchen van de kleur van je muur aan verschillende accessoires, zoals vazen, kaarsen en placemats. Op deze manier kun je de gehele kamer veel meer samengesteld laten overkomen, in plaats van losse objecten die in één kamer gezet zijn. 

Passende stoelen kiezen

Als er een eettafel aanwezig is, zijn er natuurlijk ook stoelen nodig. Ook al vallen ze misschien minder op dan de tafel, ze behoren wel tot het centrale punt van de eetkamer. Stoelen moeten natuurlijk comfortabel zijn, maar het is ook een ideale manier om je eetkamer net iets extra’s te geven. Als je veel kleur in je eetkamer hebt, is het slim om een neutrale kleur voor je stoelen te kiezen, of ook de kleur van de stoelen te matchen met de rest van de kamer. Zorg in ieder geval dat je geen nieuwe kleur kiest. Daarnaast is het leuk om te experimenteren met de vorm, dit ligt grotendeels aan persoonlijke stijl, dus hiervoor kun je eens rondkijken bij woonwinkels.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten