Dit zijn de voordelen van een stijltang met keramische platen

Stijltangen komen in erg veel verschillende soorten en maten, met allemaal hun eigen voordelen en nadelen. Een stijltang die de laatste tijd erg populair is, is de stijltang met keramische platen. En dat is niet zonder reden, want de keramische platen in deze tang zorgen voor een hoop voordelen voor het haar. In dit artikel lees je wat nou precies het nut is van zo’n stijltang met keramische platen.

Wat is een stijltang met keramische platen?

Er zijn veel verschillende soorten stijltangen, maar over het algemeen hebben deze stijltangen een ding gemeen. Dat is dat ze allemaal platen bevatten die heet worden, waar je het haar tussendoor haalt. Dit is uiteindelijk wat ervoor zorgt dat het haar stijl wordt. Er zijn echter verschillende materialen waar deze platen uit gemaakt kunnen worden, waarbij de meest voorkomende titanium en keramiek zijn. Keramiek is een gebakken klei, die ook vaak gebruikt wordt in aardewerk. Het materiaal kan erg goed tegen hitte, wat natuurlijk essentieel is bij een stijltang. Naast platen van puur keramiek, bestaan er ook platen met een keramische coating. Dit is goedkoper en geeft in eerste instantie hetzelfde effect, maar zal veel sneller slijten.

Wat zijn de voordelen van een stijltang met keramische platen?

Het belangrijkste voordeel van keramiek is dat keramische platen hitte erg goed reguleren. De warmte verspreid zich hierdoor regelmatig over het haar, waardoor er dus geen stukken zijn die vele malen heter worden dan andere. Dit is zowel beter voor de gezondheid van het haar als voor het uiteindelijke resultaat van het kapsel. Een ander voordeel aan keramische platen is dat deze negatieve ionen bevatten, wat anti-frizz werkt en ervoor zorgt dat het haar glad en glanzend wordt. Wel is het hierbij belangrijk om te noemen dat keramiek vooral geschikt is voor dunner tot gemiddeld en geverfd haar. Voor erg dik haar is titanium geschikter. Het laatste voordeel aan keramiek is dat het vrijwel niet slijt. Dit zorgt ervoor dat de tang lang meegaat en dat je haar minder snel beschadigd.

Waar wordt de stijltang met keramische platen gebruikt?

Je kunt een stijltang met keramische platen zelf aanschaffen, zodat je altijd je haar met deze stijltang kan doen. Maar daarnaast wordt dit soort stijltang ook gebruikt bij veel kappers, zoals Kapper La Maria Vasile. Vanwege de vele voordelen van een stijltang met keramische platen kiezen kappers er vaak voor om deze te gebruiken.

https://lamariavasile.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten