De glas atelier

Een glas atelier is de werkplaats waar glaskunsten tot werkelijkheid worden gebracht. Het is niet zomaar een atelier waar gewoon glas wordt gemaakt, nee, het is veel meer dan dat en er worden meer soorten ontworpen dan dat jij je kunt inbeelden. In een glas atelier voegen ze eerst alle grondstoffen samen die zij vervolgens in een hete smeltoven van 1500 graden Celsius doen. Nadat het samensmelten compleet is gaat het vervolgens in een koeloven, hier wordt het gecontroleerd afgekoeld om daarna tot glas uit te komen. Natuurlijk is een glas atelier niet enkel verantwoordelijk voor het creëren van het glas maar ze zijn ook verantwoordelijk voor de afwerking.

Soorten glas

Natuurlijk de bekendste vormen van glas kennen wij allemaal wel. Dit zijn onder andere ramen, flessen, glazen, vazen, etc. Maar glas is meer dan dat, bij een glas atelier worden ook decoraties gemaakt voor in je huis of tuin. Er zijn veel verschillende soorten modellen, kleuren en beelden die heel perfect worden afgewerkt zodat jij ze een leuk plekje kan geven.

Decoratie

Je hebt ook glas decoraties in héél veel verschillende modellen, kleuren en groottes. Van de kleinste kunstwerkjes tot hele grote beelden, wat je maar wilt. Ben je zo ver en wil je graag glas als decoratie in je huis maar kom je er niet aan uit welke kleuren je zou willen combineren en wat voor glaswerk je wilt? Dan kun je altijd terecht bij een glas atelier, zij helpen je met plezier en met de beste adviezen volgens je persoonlijke voorkeuren.

Recyclage

Als je na een lange tijd de keuze maakt om je glazen decoraties te vervangen dan kun je deze altijd recycleren in plaats van het meteen weg te gooien zodat het hergebruikt kan worden.  Het gekleurd glas dat gaat vervolgens naar recyclage bedrijven en zij maken daar opnieuw glas van. Na het recyclageproces wordt het weer naar een glas atelier gestuurd waar zij dan verder het glas perfect afwerken en kleuren.

https://www.nan-design.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten