Cilindersloten

Een inbraak is voor sommige mensen het meest vervelende wat kan overkomen. Materieel gezien is het natuurlijk zo dat het een hoop geld kan kosten en schade kan veroorzaken wanneer een inbreker te werk gaat. Daar komt nog het immateriële bij. Er is een vreemde zomaar de woning binnen gekomen en het gevoel van veiligheid kan daarmee als sneeuw voor de zon verdwijnen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de woning te beveiligen. Waaronder een goed slot. We gaan je uitleggen welk slot je het beste kunt kiezen.

Wat is een goed slot?

Een goed slot kan natuurlijk op verschillende manieren bedoelt worden, maar in deze tekst bedoelen we specifiek een cilinderslot. Wat is dat voor een slot? Dit slot is anders dan de andere sloten omdat deze een kern heeft waar stiftjes inzitten. Andere sloten werken bijvoorbeeld met een knip die je omdraait net als je een deur binnenshuis op slot draait. Bij een cilinderslot werkt dit dus anders. De stiftjes in de kern moeten in een bepaalde positie komen te staan. Anders kan het slot niet draaien en dus niet opengemaakt worden. De sleutel wat je krijgt bij het slot heeft een kartelrand aan een kant. Deze rand komt precies overeen met de positie waarin de staafjes moeten komen. Het slot kan daardoor dus alleen maar geopend worden met de juiste sleutel omdat deze anders niet draait. Cilindersloten zorgen er op die manier dus al voor dat je een hoop inbrekers tegenhoudt, maar nog niet alle.

Cilindersloten met kerntrekbeveiliging

Er is een extra bescherming om nog meer inbraken tegen te gaan. Namelijk kerntrekbeveiliging. We hebben het eerder in de tekst al even gehad over de kern van het slot. Bij kerntrekken boort de inbreker met een elektrische boormachine een schroef in het slot. Hiermee zijn de stiftjes kapot gemaakt. De inbreker zal vervolgens met een koevoet het slot open trekken. Hiermee is het gehele slot verwoest en kan de inbreker ook zo naar binnen komen. Cilindersloten zijn er ook met een extra kerntrekbeveiliging. Dit is een kern die gemaakt is van gehard staal. Hierdoor is het veel lastiger voor de inbreker om het slot open te breken en kan de kerntrektechniek dus niet zomaar gedaan worden. De inbreker zal sneller de deur overslaan en een goed slot als deze zal de kans dus veel kleiner maken dat er een inbraak in de woning plaatsvindt.

https://mc-cilinder.nl/product-categorie/specifieke-cilinder/cilinderslot/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten