5 Eenvoudige tips voor het creëren van het perfecte terras

Wanneer de meeste mensen aan een perfect terras denken, dan denken ze aan een eenvoudig verhard gedeelte in hun tuin waar ze buiten kunnen zitten en volop van de zon kunnen genieten. Dat is in principe precies wat een terras is. In de praktijk komt er echter veel meer kijken bij het ontwerpen van een goed terras.

Hieronder vind je enkele eenvoudige tips die jou zullen helpen om het perfecte terras te creëren. Een ultieme bestemming waar jij je in de zomer graag terugtrekt voor als je lekker wilt ontspannen en optimaal tot rust wilt komen.

1. Kies de perfecte locatie

De meeste mensen hebben een klein terras die direct aan het huis grenst, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Je zou ook een pad van je tuindeur naar een terras dieper in de tuin aan kunnen leggen. Zo kun je een gedeelte in de tuin uitkiezen dat niet alleen de juiste hoeveelheid zon krijgt maar dat ook voldoende afgelegen is om er een goede privacy te bieden.

Een terras hoeft ook niet altijd uit tegels te bestaan. Een terras van hardhouten of composiet vlonderplanken is immers een goed alternatief. Deze planken zijn minder zwaar dan terrastegels en zorgen door de natuurlijke uitstraling ook voor een mooi geheel met jouw tuin.

2. Gebruik een pergola

Een pergola is een prachtige constructie voor in de tuin die een behaaglijke schaduwplek vormt. Dit is veelal een doorgang of een zithoek op jouw terras. Als je een redelijk groot terras hebt en daar buiten wilt dineren, dan is het installeren van een pergola een prachtige optie. Dit omdat het jou ook een onopvallende manier aanbiedt om naar beneden stralende lampen op je terras te installeren.

3. Plaats een aangename verlichting

Afhankelijk van de locatie van jouw terras en het doel waarvoor jij het wilt gebruiken, wil je wellicht ook een gezellige verlichting installeren. Als je al een pergola hebt laten bouwen, dan heb je hier misschien al wat lampen geïnstalleerd.

Is het terras direct aan je huis bevestigd, dan kun je verlichting aan de muren bevestigen. Een andere optie is om gezellige lampen aan de rand van het terras te installeren. Kies het liefst voor meer verlichting dan nodig is. Onthoud daarbij dat je niet elk type licht tegelijkertijd hoeft te gebruiken.

4. Beschutting en schaduw

Afhankelijk van waar je precies woont, wil je zeker overwegen om een extra beschutting tegen de heersende wind te maken wanneer jij jouw terras bouwt. Houd ook rekening met de positie van het terras ten opzichte van de zon. Zodat het terras voldoende zonlicht krijgt in de periode dat het wordt gebruikt. Of juist wat extra schaduw op de momenten dat je dit hard nodig hebt.

5. Kies het juiste terrasmeubilair uit

Het type terrasmeubilair dat je uitkiest, kan een groot verschil maken voor de stemming en sfeer op jouw terras. Een knus en klein terras met rustieke houten meubels zal bijvoorbeeld een geweldige zithoek voor een romantisch stel creëren. Een stel dat de zwoele zomerse avonden graag doorbrengt met het kijken naar een fraaie zonsondergang met een koel drankje.

Een groter terras met wat meer fel gekleurde meubels, een grote tuintafel en een parasol is ideaal voor al die individuen die graag feesten. En een gezellig terras met een kleine buitenoven of gril is een perfecte keuze voor een gezin dat zich graag culinair vermaakt.

Er komt veel kijken bij het plannen van jouw perfecte tuinterras. We hopen dat je met de bovenstaande tips een prachtig nieuw terras kunt creëren. Een terras dat subliem bij jou past en waar je jarenlang van kunt genieten.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten