VL Wonen
Image default
Woningen

Zelf een schuur bouwen

Zelf een schuur bouwen. Veel mannen durven het wel aan. De handen uit de mouwen en beginnen met klussen. Plank voor plank proberen iets te maken wat goed uit ziet en functioneel is in je tuin. De een lukt het wel de ander niet. Wij zullen wat tips geven, zodat jij de beste schuur mogelijk kunt bouwen.

 

Hoe gaat de schuur uit zien

 

Voordat je begint met klussen moet je eerst weten wat het ontwerp gaat zijn van je schuur. Hoe groot wil je dat de schuur is, waar wil je ramen/deuren, zijn er nog bijzonderheden die je schuur moet hebben, etc. Dit zijn allemaal dingen waarmee je rekening moet houden. Wanneer je dit gedaan hebt, ga je kijken naar de materialen van je schuur en de fundering. Je wilt namelijk niet dat er water doorheen komt of dat je schuur snel kapot gaat. Een schuur bouwen is een klus waar veel komt kijken, wees hier dus op voorbereid.

 

Vergunning voor je schuur

 

Er kunnen regels gelden voor het bouwen van je schuur, afhankelijk van in welke gemeente je woont. Zorg ervoor dat je je goed hebt ingelezen over de regels van het bouwen van een schuur. Er gelden aparte regels voor het maken van een schuur als aanbouw en voor een losstaande schuur. Wat de regels ook zijn. Het overtreden van deze regels kan gevolgen hebben.

 

Bouwen van de schuur

 

Uiteindelijk ga je de schuur bouwen. Kijk of je hierbij hulp nodig hebt of dat je dit alleen kunt doen. Het is heel fijn als je kosten kunt besparen, maar je wilt niet halverwege je project zijn en denken: had ik maar iemand ingehuurd. Natuurlijk gaat het ook om je eigen mannelijkheid. We weten allemaal dat jij een schuur kunt maken, maar we weten ook allemaal dat veel handen licht werk dragen.

https://handelsondernemingkirkels.nl/houten-schuur/

Gerelateerde artikelen

Denk alvast na over jouw zonwering voor in het voorjaar

Op zoek naar een ijzerboer in Kerkrade? Drie tips

De kosten van een plafond verlagen