Zelf bier brouwen – Leukste corona hobby!

Vraag jij je wel eens af wat je nu op een regenachtige zaterdag- of zondagmiddag moet gaan doen? Dan hebben wij een gouden tip voor je. Heb je er namelijk wel eens aan gedacht om gezellig bier te gaan brouwen? Je vraagt jezelf nu vast af, is dat niet alleen voor grote brouwerijen met enorme installaties? Nee, dat is dus absoluut niet meer het geval. Uiteraard was dit tot enkele jaren geleden wel zo, maar tegenwoordig kun je zelf met alleen een pan van een liter of 6 en een bierbrouw pakket eenvoudig zelf aan de slag. Zelf zonder enige kennis van zaken kun jij dus een heerlijk biertje brouwen. Wil jij weten hoe het werkt? Lees dan snel verder!

 

Bierbrouwen is leuk!

Het zelf bier brouwen, is voor veel mensen en dan vooral mannen natuurlijk het ultieme. Gelukkig kun je dit dus tegenwoordig ontzettend gemakkelijk doen. Het enige wat je nodig hebt, is een starters bierbrouw pakket en een grote pan. Voor de rest is het enkel en alleen het volgen van de stappen en je kunt binnen de kortste keren je eigen gebrouwen biertje serveren op een verjaardag of ander feestje, hoe leuk is dat?

 

Welke bieren kun je allemaal brouwen?

Het leuke aan het brouwen van bier, is dat je in principe alle soorten bier kunt brouwen. Van een IPA tot een dubbel, het kan allemaal. Je kunt namelijk voor ieder soort een eigen bierbrouw pakket aanschaffen, waarmee jij stap voor stap je favoriete bier kunt brouwen. Is een starterspakket nu niet voldoende, dan kun je ook zelf de benodigde ingrediënten aanschaffen en in een Brew Monk aan de slag gaan. Dit is een grote ketel, waarmee je tot wel 60 liter bier in één batch kunt brouwen. Ideaal wanneer je het vaker doet en ook wanneer je graag je eigen bier wilt serveren op een verjaardag.

 

Hoe lang duurt het?

Het brouwen van bier duurt in principe niet heel erg lang. Wel is het zo dat je het nodige geduld moet hebben, aangezien je na een aantal stappen dient te wachten op het gisten van het bier. Dit is een proces wat geen uren, maar dagen in beslag neemt en dus betekent dat je niet verder kunt. Dus heb jij in de planning om je eigen biertje op dezelfde dag te kunnen drinken, dan gaat je dat helaas niet lukken.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten