Woningontruiming in alle soorten

Woningontruiming komt voor in verschillende maten en redenen. Het kan gaan om één kamer die vol staat met spullen die ontruimt moet worden, maar ook om een volledig huis, omdat er bijvoorbeeld iemand is overleden. Je kan er voor kiezen om zelf de woning te ontruimen of dit door een woningontruiming bedrijf te laten doen. Het kan namelijk gevoelig liggen en daardoor kan het lastig zijn om dit zelf te doen. Op deze pagina vertellen we over de mogelijkheden die voorkomen bij een woningontruiming.

Een kamer in een bejaardenhuis

Wanneer een familielid of kennis die in een bejaardenhuis zit komt te overlijden is er vaak veel te regelen. De kamer van die persoon moet vaak binnen 6 dagen ontruimt zijn en in extreme gevallen kan dit zelfs binnen 24 uur zijn.

het ontruimen van een huis na overlijden

Wanneer iemand in die nog zelfstandig in een huis woont komt te overlijden, zal dit huis ook ontruimt moeten worden. Het huis zal namelijk uiteindelijk weer verkocht moeten worden. Er zit vaak wel minder druk op dan een kamer in een bejaardenhuis is. Dit is wel afhankelijk van wanneer je het wilt verkopen etc.

Extreme verzamelingsproblemen

Het kan ook voorkomen dat iemand zeer extreme verzamelingsproblemen heeft. Dan kan het hele huis wel vol zitten met allemaal spul. Soms is het zelfs zo erg dat je er zelf niet meer doorheen kan lopen. Ook op zo’n moment is een woningontruiming van toepassing.

Een garage of berging ontruimen

Je kan ook een garage of een andere berging laten ontruimen. Dit kunnen garages, tuinhuisjes, garageboxen of zolders zijn. Je berging kan snel een bende worden en vol staan met onnodige spullen. Het is dan ook verstandig om te kijken wat je niet meer nodig hebt en het vervolgens te gaan ontruimen.

Een appartement of studio

Een appartement of studio kan natuurlijk ook ontruimt worden. Deze zijn vaak op een hogere verdieping en dit kan soms wel eens voor problemen zorgen. Je moet dan ontruimen via het trappenhuis of als je geluk hebt met de lift. Alleen niet alles gaat hier doorheen passen. Het is soms dus noodzakelijk om een verhuislift in te schakelen. Wil je meer weten over woningontruiming? Kijk in de Ontruimingsgids.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten