Woningen

Welke materialen deuren zijn er?

Als je een nieuwe deur nodig hebt, kun je afhankelijk van de situatie een hoop verschillende materialen uitkiezen. Als het bijvoorbeeld gaat om een tussendeur in je huis, kun je weer andere materialen kiezen dan als het bijvoorbeeld om een voordeur gaat. In het geval dat je een nieuwe voordeur wilt, is het van belang dat je dit altijd door een specialist laat plaatsen. Het is namelijk zo dat hier bepaalde beveiligingsmaatregelen aan moeten voldoen. Maar als je een andere deur wilt kiezen en niet weet welk materiaal je moet uitkiezen, ben je bij het juiste adres!

Hout

Houtendeuren hebben meer charme dan functionaliteit. De deur werkt natuurlijk prima, maar het materiaal is niet duurzaam. Als je echt voor de uitstraling van de deur gaat (omdat dit past bij de stijl van je huis) kan hout dus een goede keuze zijn. Maar als je een deur wilt die lang meegaat en (bijna) geen onderhoud vergt, kan je beter kiezen voor wat anders. Het enige voordeel van hout is dat het wel prima isoleert.

Kunststof

Dit is eigenlijk een verbeterde versie van hout (los van de looks natuurlijk). Het isoleert beter en is ook van steviger materiaal. Daar komt ook nog eens bij dat het betaalbaarder is. Nogmaals, hangt het af van je wensen. De kunststof deur gaat vele jaren mee.

Aluminium

Dit is een soort materiaal dat ook een hoop voordelen bevat. Het is net zoals kunststof vrij sterk materiaal, het is niet te zwaar en vergt (vrijwel) geen onderhoud. Dit was niet altijd de beste isolerende type materiaal maar inmiddels valt dat reuze mee.

Glas

Meestal heeft een deur ook een andere meerwaarde waar je misschien niet over nadenkt. Namelijk dat het ook het zicht blokkeert. Voor bepaalde deuren is het natuurlijk van belang dat je niet achter de deur kunt zien wat er gaande is. Daarom zijn glazen deuren niet heel gebruikelijk. Ze zijn uiteraard fragiel. Je kunt hier echter wel wat aan doen: gehard glas kiezen. Zo is de deur beter beschermd en gaat minder lastig kapot. Dus zo erg is een glazendeur nog niet!

 

https://www.toeleveringonline.nl/deuren/kunststof-deuren/