VL Wonen
Tuin en buitenleven

Wat is een uittrekbaar windscherm?

Een windscherm is een beplante structuur die is gemaakt om te fungeren als een barrière tegen de heersende wind en om de effecten die deze wind kan hebben op bepaalde delen van de tuin te verminderen. De belangrijkste reden om een windscherm aan te leggen is het voorkomen van schade aan fruitbomen, groenten en struiken als gevolg van harde wind. Een oprolbaar windscherm is iets anders – het is een automatische barrière waarmee u kunt bepalen wanneer hij er wel en wanneer hij er niet is! Lees verder voor meer informatie…

 

Wat is een intrekbaar en uittrekbaar windscherm?

Een windscherm is een beplante structuur die wordt gemaakt om te fungeren als een barrière tegen de heersende wind en om de effecten die deze wind kan hebben op bepaalde delen van de tuin te verminderen. De belangrijkste reden voor het plaatsen van een windscherm is het voorkomen van schade aan fruitbomen, groenten en struiken als gevolg van harde wind. Een oprolbaar windscherm is iets anders – het is een automatische barrière die u in staat stelt te bepalen wanneer hij er is en wanneer niet! Een oprolbaar windscherm kan worden omschreven als een “uittrekbaar” of “oprolbaar” windscherm.

Een typisch intrekbaar windscherm bestaat uit een hek dat uitsteekt boven een gemetselde muur, een rij groenblijvende bomen, of een combinatie van beide. Het is belangrijk te weten dat een windscherm dat uit een metselwerkmuur steekt het hele jaar door bescherming biedt tegen sterke wind, terwijl een rij groenblijvende bomen het meest effectief is tijdens de wintermaanden wanneer ze volgroeid zijn. Een windscherm dat kan worden ingetrokken is een geweldige optie als u uw eigendom een modernere en professionelere uitstraling wilt geven. Een oprolbaar windscherm kan in een paar uur worden geïnstalleerd en vereist zeer weinig opslagruimte.

 

Waarom een oprolbaar windscherm installeren?

Een windscherm is een beplante structuur die wordt gemaakt om te fungeren als een barrière tegen de heersende wind en om de effecten die deze wind kan hebben op bepaalde delen van de tuin te verminderen. De belangrijkste reden voor het plaatsen van een windscherm is het voorkomen van schade aan fruitbomen, groenten en struiken als gevolg van harde wind. Een windscherm dat zich uitstrekt vanaf een gemetselde muur is het hele jaar door effectief. Een rij groenblijvende bomen is het meest effectief tijdens de wintermaanden wanneer ze volgroeid zijn.

Een uittrekbaar windscherm dat kan worden ingetrokken, is een uitstekende optie als u uw terrein een modernere en professionelere uitstraling wilt geven. Een oprolbaar windscherm is een automatische barrière waarmee u zelf kunt bepalen wanneer hij er wel en wanneer hij er niet is! Een oprolbaar windscherm is een uitstekende keuze als u in een gebied woont dat gevoelig is voor harde wind. Een windscherm kan helpen om uw tuin te beschermen en kan het groeiseizoen verlengen. Een oprolbaar windscherm geeft u de mogelijkheid om de hoeveelheid bescherming die u nodig heeft zelf te bepalen.

 

Hoe kies je een uitschuifbaar windscherm?

Een windscherm is een beplante structuur die is gemaakt om te fungeren als een barrière tegen de heersende wind en om de effecten die deze wind kan hebben op bepaalde delen van de tuin te verminderen. De belangrijkste reden voor het plaatsen van een windscherm is het voorkomen van schade aan fruitbomen, groenten en struiken als gevolg van harde wind. Een windscherm dat uit een gemetselde muur steekt, is het hele jaar door doeltreffend. Een windscherm dat kan worden ingetrokken, is een uitstekende optie als u uw terrein een modernere en professionelere uitstraling wilt geven.

Een oprolbaar windscherm is een automatische barrière waarmee u kunt bepalen wanneer het er is en wanneer niet! Er zijn een paar factoren die u in gedachten moet houden bij het kiezen van een uittrekbaar windscherm: Wanneer u uw intrekbaar windscherm kiest, moet u rekening houden met het soort planten dat u wilt beschermen, evenals uw architecturale stijl en huis. U zult ook moeten bepalen hoeveel ruimte uw uittrekbaar windscherm inneemt wanneer het volledig is ingeschoven en wanneer het volledig is uitgeschoven.

 

Tips voor het installeren van een oprolbaar windscherm

Een windscherm is een beplante structuur die is gemaakt om te fungeren als een barrière tegen de heersende wind en om de effecten die deze wind kan hebben op bepaalde delen van de tuin te verminderen. De belangrijkste reden voor het plaatsen van een windscherm is het voorkomen van schade aan fruitbomen, groenten en struiken als gevolg van harde wind. Een windscherm dat uit een gemetselde muur steekt, is het hele jaar door doeltreffend. Een windscherm dat kan worden ingetrokken, is een goede optie als u uw woning een modernere en professionelere uitstraling wilt geven.

Er zijn een paar dingen die u in gedachten moet houden bij het installeren van uw oprolbaar windscherm: De eerste stap bij het installeren van uw oprolbaar windscherm is het opmeten van het gebied waar u uw windscherm wilt plaatsen. Als u de grootte van uw windscherm heeft bepaald, moet u bepalen waar het windscherm moet beginnen en eindigen. Houd er rekening mee dat u aan weerszijden van het windscherm enkele centimeters ruimte nodig hebt voor onderhoud. U zult ook moeten overwegen waar u de elektrische aansluiting wilt hebben. Een oprolbaar windscherm werkt op elektriciteit en heeft een stopcontact nodig binnen een paar meter van de plaats waar het windscherm begint.

 

Conclusie

Een windscherm is een beplante structuur die dient als barrière tegen de heersende wind en om de effecten die deze wind kan hebben op bepaalde delen van de tuin te verminderen. De belangrijkste reden voor het plaatsen van een windscherm is het voorkomen van schade aan fruitbomen, groenten en struiken als gevolg van harde wind. Een windscherm dat uit een gemetselde muur steekt, is het hele jaar door doeltreffend. Een windscherm dat kan worden ingetrokken, is een uitstekende optie als u uw terrein een modernere en professionelere uitstraling wilt geven.

Een oprolbaar windscherm is een automatische barrière waarmee u zelf kunt bepalen wanneer het er wel en wanneer het er niet is! Bij het kiezen van uw oprolbaar windscherm moet u rekening houden met het soort planten dat u wilt beschermen en met uw bouwstijl en huis. Bovendien moet u bepalen hoeveel ruimte uw oprolbaar windscherm inneemt wanneer het volledig is opgetrokken en wanneer het volledig is uitgeklapt.

https://www.tuincollectie.nl