Waarvoor kan ik mijn legerdekens gebruiken

Als je eenmaal een keer onder een echt legerdeken hebt gezeten, of gelegen, weet je waarom dit zo’n mooi product is. Het zijn dekens vervaardigd uit een hoog percentage wol, stevig, mooi afgewerkt en geschikt voor allerlei doeleinden. Zo kun je het prima gebruiken als je een keer op survivaltocht gaat. Of wat dacht je van heerlijke warme verhuisdekens op het terras? Of op de camping? En wat doe je met een afgeleefd deken? In deze blog vertellen we je wat meer over de verschillende gebruiksmogelijkheden van deze prachtige legerdekens.

 

Legerdekens gebruiken tijdens de survival

Als je weleens bent wezen survivallen, dan weet je dat één ding altijd van levensbelang is. Wat dat is? Juist! Je moet ervoor zorgen dat je altijd warm blijft. Warm blijven is naast een schuilplaats en een voedselbron onontbeerlijk als jij erop uittrekt naar de bossen of de bergen. Legerdekens zijn een ideale manier om tijdens een koele zomeravond, of koude winternacht warm te blijven. Wikkel jezelf in een warme, wollen legerdeken rondom het kampvuur terwijl je jouw adem als wolkjes uit je mond ziet komen. Of kruip lekker warm weg onder het deken in je tent, terwijl buiten het kampvuur langzaam dooft.

 

Lekker warm op de camping

De meeste campingfanaten onder ons, weten allemaal wel dat de Nederlandse nachten behoorlijk koud kunnen zijn. Wat is er dan lekkerder dan jezelf, en je familie, te voorzien van warme, wollen legerdekens. Ze zijn heerlijk om ’s avonds om je heen te slaan, terwijl je in de voortent nog een potje mens-erger-je-niet speelt. Ook is het heerlijk om zo’n deken binnen handbereik te hebben, wanneer s ’nachts de temperatuur nog een tikkeltje lager wordt. Zeker wanneer je echt een diehard-campinggast bent, en zelfs in het najaar nog op de camping te vinden bent. Ook wanneer je een stuk gaat fietsen en besluit te gaan picknicken, dienen legerdekens uitstekend als picknickkleden.

 

Wegkruipen onder een legerdeken op het terras

De afgelopen jaren is het steeds populairder geworden om ook in het najaar en de winter buiten te zitten op het terras. Een lekkere warme trui aan, die terrasheater op volle toeren laten draaien en genieten van die heerlijke herfstgeuren. Hoe lekker is het dan om een warm legerdeken over je benen te spreiden. Heerlijk toch? Warme bekers glühwein in de handen, wollen legerdekens over de benen, de gezelligheid van vrienden, en je blijft buiten lekker warm. Zo’n warm deken is niet alleen lekker warm op het terras in de stad. Ook onder het afdak thuiskomt zo’n heerlijk warm dekentje altijd goed van pas. 

 

Wat doe ik met mijn afgeleefde legerdekens?

Een legerdeken kun je prima repareren, zeker als je een beetje handig bent met naald en draad. Daarbij kun je legerdekens ook prima wassen en luchten. Zo blijven die dekens lekker lang meegaan. Maar soms, heel soms, is een deken ‘beyond repair’. Wat kun je er dan nog mee doen? Heel simpel. Heb je een trouwe viervoeter? Dan kun je het gebruiken als een hondendeken. Leg de deken in de mand van je hond, of gebruik hem achterin in de auto als een beschermingsdeken. Zo blijft je auto achterin ook nog netjes, zeker als je met de hond twee weken bent wezen survivallen.  

https://www.profipack.nl/verhuismaterialen/verhuisdekens/legerdekens

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten