Waarom zou je een overkapping in je tuin nemen?

Een terrasoverkapping is niet iets dat je zomaar even aanschaft. Toch zijn er veel mensen met een overkapping in de tuin. Dat is niet zo gek, want een overkapping brengt veel voordelen met zich mee en zorgt voor een fijne sfeer in de tuin. In dit artikel bespreken we de verschillende voordelen van een overkapping in de tuin.

 Het nemen van een terrasoverkapping is iets waar je goed over nadenkt. Wanneer je vervolgens dan besluit om een overkapping te laten plaatsen, koop je natuurlijk niet zomaar een overkapping. Het is dan fijn als je de overkapping bijvoorbeeld zelf aan kunt schaffen, zoals dat bij Solundo kan. Zo weet je zeker dat de overkapping precies bij jou en je tuin past.

Een terrasoverkapping werkt als zonwering

Je wilt optimaal kunnen genieten van je tuin, maar wanneer het erg warm en zonnig is, blijven veel mensen juist binnen. Dit omdat ze geen plek in de luwte hebben in hun tuin. Dat is natuurlijk hartstikke zonde, want op mooie dagen wil je juist in je tuin kunnen zitten. Een overkapping in de tuin kan dan een oplossing zijn. Deze werkt namelijk als zonwering, waardoor je in de schaduw kunt zitten, maar wel kunt genieten van je tuin en de frisse lucht.

Je kunt vaak buiten zitten

Met een overkapping in de tuin, zorg je ervoor dat je tuin ook op de wat frissere dagen veel toegankelijker wordt. Een overkapping houd namelijk veel warmte vast. Wil je ook bijvoorbeeld in de winter nog in de tuin kunnen zitten? Dan kun je ervoor kiezen om een verwarmer, zoals een kachel, of een terrasverwarmer onder de overkapping te plaatsen. Zo zit je ook in de winter heerlijk comfortabel in de tuin.

Je hebt geen vergunning nodig voor een overkapping in je tuin

Wanneer je een terrasoverkapping wilt laten plaatsen, heb je hier in de meeste gevallen geen vergunning voor nodig. Wel moet je je vaak aan een aantal voorwaarden houden. Zo mag je bijvoorbeeld niet meer dan dertig vierkante meter aan tuinhuisjes of soortgelijke bijgebouwen hebben. De terrasoverkapping valt hier ook onder. Twijfel je of je aan alle voorwaarden voldoet en weet je niet zeker of je zonder vergunning je terrasoverkapping mag plaatsen? Dan kun je het beste even advies aan je gemeente vragen.

Het is een meerwaarde voor je huis

Een ander groot voordeel van een terrasoverkapping, is dat je er je woning en tuin mee verfraaid. Daarbij is een terrasoverkapping goed betaalbaar en voegt een overkapping in de tuin waarde toe aan je woning. Wanneer je ooit besluit je huis te verkopen, zul je zien dat veel mensen het waardevol vinden dat er een overkapping in de tuin staat. De waarde van je woning zal dus ook stijgen wanneer je een terrasoverkapping laat plaatsen.

https://www.solundo.nl/terrasoverkapping/?utm_source=google&utm_medium=vlwonen.nl&utm_campaign=guest+post

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten