Voordelen van wonen in Deventer

VL wonen

Deventer is een mooie stad in het midden van Nederland. Het heeft een oude binnenstad en mooie wijken daar omheen met veel groen en mogelijkheden om er te voet op uit te trekken. Als jij van plan bent om te verhuizen naar Deventer, dan ben je niet de enige, want de laatste tijd is er een duidelijke toename geweest aan verhuizingen naar deze mooie en nog veelal onontdekte stad. Profiteer van alle voordelen van stad en platteland door je ook te vestigen in één van de 23 middelgrote steden van Nederland. Hier vind je alvast 3 grote voordelen van wonen in Deventer.

 

Een schitterende ligging

Een groot voordeel van Deventer is dat het een zeer centrale ligging heeft. Je reist vanuit Deventer gemakkelijk met de auto of het openbaar vervoer naar elke hoek van het land. Als je met een makelaar in Deventer spreekt, dan kan deze je ook vertellen dat mooie natuurgebieden zoals de Veluwe en de Holterberg voor de deur liggen. Daarnaast ben je met de auto ook snel in de Weerribben, Twente of de Betuwe. Je gaat gemakkelijk het Nederlandse snelwegennetwerk op en Deventer is een knooppunt voor trein en bus. Als Hanzestad aan de IJssel heeft het ook een belangrijke economische geschiedenis en daar profiteer je nu nog van.

 

Wonen in Deventer is betaalbaar

Daarbij is Deventer nu nog een stad waar wonen goed betaalbaar is. Dat merk je aan de huisprijzen, maar ook aan de andere uitgaven die je als inwoner maakt, bijvoorbeeld voor parkeerkosten. Er is geen huizentekort in Deventer. Sterker nog, de stad wordt continu uitgebreid. Ook nu zijn er weer plannen om het uit te breiden met 3000 huizen. Naast betaalbaar zijn de huizen in Deventer ook bijzonder. Er zijn schitterende oude wijken, een volledig aardgasvrije wijk (Steenbrugge) en nieuwbouwwijken die grenzen aan het groen. Daarbij zijn er wijken geschikt voor ouderen of voor families met kinderen.

 

Voldoende werkgelegenheid

Een derde belangrijke reden waarom Deventer voor jou een uitstekende stad is om te wonen is omdat er net als veel interesse van particulieren, ook veel interesse is van bedrijven. De haven is de drie na grootste binnenhaven van Nederland, steeds meer buitenlandse- en binnenlandse bedrijven vestigen zich in Deventer, en de regionale- en lokale economieën zijn erg sterk. Daarbij is het een stad met universiteiten, hogescholen en vele andere opleidingsmogelijkheden. Grijp nu je kans, verhuis naar Deventer en profiteer van alle voordelen die deze stad haar inwoners kan bieden.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten