Voordelen van houtbriketten voor verwarming

Als toonaangevende leverancier van biobrandstof biedt Nordicwoods.nl verschillende soorten biobrandstof aan. Een van de best verkochte producten zijn houtbriketten. Houtbriketten zijn een handig alternatief voor traditioneel hardhout. Houtbriketten kunnen van elke houtsoort worden gemaakt, maar worden meestal gemaakt van zaagsel. Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen, kunnen houtbriketten de perfecte oplossing zijn. Het is ook goedkoper dan brandhout. Bovendien produceert het een constante warmte. Dit betekent dat ze ideaal zijn om te verbranden tijdens de koude wintermaanden. Hier zijn de belangrijkste voordelen van het gebruik van houtbriketten. Lees verder!

Het is minder duur dan hardhout

Je kunt houtbriketten gebruiken in plaats van houtblokken voor open haarden, fornuizen en vuurkorven. Houtbriketten zijn ook veel goedkoper dan hardhoutpellets. Het is een populair alternatief voor het verbranden van brandhout. Houtbriketten zijn ook erg efficiënt. Het brandt snel en biedt een constante warmte. Hierdoor hoef je minder brandstof te gebruiken om dezelfde warmte te krijgen. Vanwege de betaalbare prijs kunnen houtbriketten een goede keuze zijn als je geld wilt besparen voor de verwarming van je huis.

Het produceert minder CO2 en as

Houtbriketten worden gemaakt van zaagsel, schors spaanders en andere afvalproducten die overblijven bij bosbouwactiviteiten. Deze materialen worden samengeperst tot blokken. Houtbriketten kunnen schoon branden met weinig residu of rook als je het op de juiste manier verbrandt. Hierdoor zijn ze veel milieuvriendelijker dan steenkool of andere fossiele brandstoffen. Bij het verbranden van houtbriketten komt zeer weinig koolstofdioxide (CO2) vrij. Het produceert zelfs ongeveer 50 procent minder CO2 dan alleen het verbranden van hardhout. Dit maakt het een duurzame optie in vergelijking met andere soorten brandstof bronnen zoals olie of gas. Daarnaast blijft er zeer weinig as over na het verbranden van deze briketten. Je hebt minder rommel waardoor je dus niet vaak hoeft schoon te maken. Het gebruik van houtbriketten tijd en moeite besparen bij het onderhoud van de houtkachel.

Het vereist minder ruimte voor opslag

Omdat ze al in kleine stukjes zijn gesplitst, hebben briketten veel minder opslagruimte nodig dan houtblokken. Briketten zijn gemakkelijk te stapelen. Je kunt ze in je kelder of garage bewaren zolang de ruimte droog is. Zorg er altijd voor dat de ruimte een laag vochtgehalte heeft. Vergeet niet om de briketten goed af te dekken. Op deze manier kunnen ze hun goede eigenschappen behouden. Dus, ben je overtuigd door de voordelen van houtbriketten? Wellicht wil je je bestaande bron vervangen door houtbriketten. Neem eens een kijkje op de website van Nordicwoods.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten