Voor- en nadelen van een prefab huis

Als u geen huis kunt vinden dat u wilt kopen, kunt u in de verleiding komen om uw huis zelf te bouwen. In dat geval zult u moeten kiezen tussen een zelfgebouwd huis of een prefab (container)huis. Stok-gebouwd betekent dat uw huis wordt gebouwd op de ouderwetse manier, met een ploeg van arbeiders op de site maandenlang het verhogen van het huis en het monteren van loodgieterswerk en elektriciteit. Een prefab woning, aan de andere kant, wordt geleverd in vooraf gebouwde onderdelen.

 

Voordeel 1: Energiezuinig wonen

Een van de voordelen van prefab woningen is dat ze over het algemeen zeer energie-efficiënt zijn. Hun strakke naden en ultramoderne ramen houden de warmte binnen en verlagen uw energierekeningen in het proces. Als bonus heeft de strakke constructie van modulaire woningen hen de reputatie opgeleverd dat ze bestand zijn tegen natuurrampen. Als u veel mensen vraagt “Wat is een prefab huis?”, zullen ze denken dat het hetzelfde is als een stacaravan. Niet waar. Prefab (aka modulaire) woningen gaan in een fundering zoals elk ander huis. Het kunnen hoogwaardige, moderne en elegante huizen zijn, perfect voor degenen die een lagere ecologische voetafdruk willen dan het typische Amerikaanse huis in de voorsteden heeft.

 

Voordeel 2: Snel bouwen

Snel bouwen is een van de grote voordelen van prefab woningen. Omdat de onderdelen van een prefab woning kant-en-klaar zijn, hoeft u ze alleen nog maar in elkaar te zetten en de woning aan te sluiten op de benodigde nutsvoorzieningen. Vandaar de naam “modulair”. De prefab gaat veel sneller in elkaar omdat het gedeeltelijk geconstrueerd aankomt. Dat betekent minder dagen met arbeiders op de bouwplaats en minder kwetsbaarheid voor vertragingen door het weer en ziektes die het bouwproces met dagen of weken kunnen verlengen. Toch is er meer om rekening mee te houden dan alleen de bouwtijd. De voorbereiding van de bouwplaats, inclusief het verkrijgen van vergunningen, kan een langdurig proces zijn.

 

Voordeel 3: Betaalbaar

Het bouwen van een prefab woning is over het algemeen minder duur dan het bouwen van een vergelijkbare woning. Leuk, toch? Een deel van de besparing heeft te maken met arbeid. Er zijn minder arbeiders nodig die gedurende minder dagen werken om een prefab huis instapklaar te maken. Dat bespaart u geld. Plus, zoals we hebben gezegd, verwarming en koeling hebben de neiging om meer betaalbaar met prefab woningen dan met stok-gebouwd huizen. Als u een bestaand huis wilt kopen, vergelijk dan de kosten van wat er op de markt beschikbaar is met de kosten van het bouwen van een prefab huis. En vergeet niet dat verschillende niveaus van hulpstukken en maatwerk kunnen verhogen of verlagen van de kosten van uw prefab. Praat met de fabrikant over kostenbesparende strategieën die voor u beschikbaar zijn.

 

Nadeel 1: Prijs van grond

Als je een prefab huis wilt bouwen, moet je de grond eronder bezitten. Als je nog geen grond hebt, zul je die moeten kopen. Je moet er ook zeker van zijn dat je een prefab huis op die grond mag zetten, en dat je het kunt aansluiten op elektriciteit, water en riolering. En vergeet niet de bodem te testen van het land dat u van plan bent te bewonen. Het veiligstellen van de grond, inspecties en vergunningen kan oplopen in termen van kosten, tijd en moeite. Sommige bedrijven die prefab woningen verkopen zullen u helpen met dit proces, het veiligstellen van vergunningen namens u en het rollen van hun kosten in de kosten van uw modulaire woning.

 

Nadeel 2: Meer vooraf betalen

Als u een bestaand huis koopt, kunt u een aanbetaling doen van ongeveer 20% en de rest van uw hypotheek in de loop van de tijd afbetalen. Hoewel financiering en bouwleningen beschikbaar zijn voor veel prefab woningen, moet u betalen voor de bouw van het huis voordat u erin trekt. Uw contract zal een schema bevatten voor het betalen in termijnen terwijl uw huis wordt gebouwd. Deze pay-as-you-go-functie van prefab woningen betekent dat je extra zeker moet zijn dat u de prefab kunt veroorloven voordat u zich ertoe verbindt om het te kopen en het op te bouwen. Aan de andere kant, het betalen van meer up front bespaart u geld in de rente.

 

Besluit

De kosten van een prefab woning zullen variëren afhankelijk van hoeveel u bereid bent zelf te doen en hoeveel u uitbesteedt aan anderen. Sommige ambitieuze huizenkopers kopen liever een prefab huis als bouwpakket en zetten het zelf in elkaar, met de hulp van een paar (heel goede) vrienden. Anderen geven graag geld uit om de details van de bouw en de vergunningen uit handen te nemen. Waar je ook valt op het spectrum, zorg ervoor dat je begrijpt waar je aan begint voordat je de prefab route kiest.

Een financieel adviseur kan u helpen navigeren door de financiële complexiteit van het kopen van een huis, of het nu een prefab woning is of niet. De SmartAsset matching tool kan je helpen een persoon te vinden om mee samen te werken die aan je behoeften voldoet. Eerst beantwoord je een aantal vragen over je situatie en je doelen. Dan zal het programma uw opties verkleinen tot drie vertrouwenspersonen die aan uw behoeften voldoen. U kunt dan hun profielen lezen om meer over hen te weten te komen, hen persoonlijk of telefonisch interviewen en kiezen met wie u in de toekomst wilt samenwerken. Dit stelt u in staat om een goede partij te vinden terwijl het programma veel van het harde werk voor u doet.

https://www.modulehome.be/nl/prefab-containerwoning-bouwen/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten