Deze benodigdheden heb je nodig voor je privé zwembad

De grote stap is gezet en je bent van plan om een zwembad in te laten bouwen in je achtertuin. Je hebt het materiaal gekozen en de zwembadbouwer gaat voor jou aan de slag. Echter, moet je voordat je een duik neemt in het water, denken aan de basisbenodigdheden voor je zwembad. Helaas is het iets meer werk dan het gewoonweg vol laten lopen van het bad. Naast deze benodigdheden is het ook nog belangrijk om te denken aan zwembad accessoires, om zo het zwembad nog aangenamer te maken. In dit artikel gaan we enkel in op de benodigdheden en niet op de accessoires.  

Basisbenodigdheden

Tot de benodigdheden die je nodig hebt kun je in principe vier benodigdheden stellen als de basis. Deze zijn essentieel, om ervoor te zorgen dat je zwembad veilig en schoon is om in te kunnen dobberen.

  • Chemicaliën

Het eerste waar je aan kunt denken zijn de welkbekende chemicaliën, die zich kenmerken als de ‘typische zwembadgeur’. Een product als chloor wordt gebruikt om het water schoon te maken als ook veilig. Chemicaliën behoort niet tot de categorie zwembad accessoires, omdat het gewoonweg de norm is om je zwembad te desinfecteren. Hierbij is het ook van belang om het water regelmatig te testen. Dit doe je op de waarden alkaliteit (TA), pH (zuurtegraad) en chloor.

  • Zwembadpomp

Om gezond water te creëren is het belangrijk om het zwembadwater te circuleren. Hierdoor worden de chemicaliën goed in het water opgenomen en kan het water worden gefilterd.

  • Zwembadfilter

Voor helder zwembadwater is een filter noodzakelijk. De zwembadpomp die het zwembadwater circuleert, zorgt er ook voor dat het water wordt gepompt naar en door de filter.

  • Afdekking

Zeer belangrijk en wat dus niet behoort tot de categorie zwembad accessoires, zijn afdekkingen. Deze zorgen ervoor dat je zwembadwater wordt beschermd tegen vuil van buitenaf. Hierdoor kunnen ook de chemicaliën beter hun werk doen, waardoor je kan stellen dat het water schoon blijft wanneer je niet aan het zwemmen bent.

https://outathome.com/nl/zwembaden-toebehoren/zwembad-accessoires

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten