Waarom kiezen voor een houten voordeur?

De keuze van het materiaal van je voordeur en achterdeur is van noodzakelijk belang.

Houten voordeuren moeten esthetisch, isolerend en bestendig zijn. Hout combineert als deze voordelen. De mogelijkheden die het biedt zijn bijna oneindig.

De keuze van een natuurlijk, hoogwaardig materiaal

Historis gezien zijn toegangsdeuren altijd van hout gemaakt. Het is een natuurlijk materiaal dat je huis laat ademen en tegelijk stevigheid en veiligheid garandeert.

Kiezen voor een houten achterdeuren of voordeuren betekent ook kiezen voor duurzaamheid en respect voor het milieu.

Een houten deur heeft vele voordelen

Hout is niet alleen natuurlijk, milieuvriendelijk en uitstekend isolerend, het stelt je ook in staat om precies aan je wensen te voldoen. Een houten voordeur kan gemakkelijk worden aangepast aan de stijl van je huis.

Je kunt beslissen over de houtsoort, de afmetingen, de beglazing, het lijstwerk, de vorm… Dit materiaal leent zich zowel voor klassieke als moderne woningen.

Vanaf het begin zal je huis een tijdloze, gezellige en veilige uitstraling hebben die alleen een natuurlijk materiaal als hout kan bieden.

Het spreekt vanzelf dat het een must is voor landhuizen of voor de voordeur van een flat in een gebouw met karakter.

Het is ook een element dat goed bestand is tegen veroudering en dat van jaar tot jaar aan echtheid wint. In ieder geval is er nog altijd de mogelijkheid om je voordeur te verven, als je uitgekeken raakt op de kleur ervan.

Omdat het een niet-vervuilend element is, kan het gemakkelijk plaatselijk worden geproduceerd of gerecycleerd. Bovendien staat hout synoniem voor uitstekende geluids- en warmte-isolatie.

Het beschermt je leefruimte tegen vervuiling van buitenaf en beperkt het energieverlies tot een minimum. Afhankelijk van je wensen en je budget, kun je voor je houten toegangsdeur kiezen:

  • eik, voor een solide uiterlijk en een lange levensduur
  • fir, waarvan één van de voordelen de betrekkelijk betaalbare prijs is
  • exotische soorten, die een goed compromis vormen tussen eik en spar

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten