De voordelen van een kurkvloer bij kinderen

Vanaf nu kunnen kinderen op blote voeten in hun kamer lopen! Het oppervlak van een kurkvloer voor slaapkamers is warm en behoudt het hele jaar door de optimale temperatuur. Deze duurzame vloerbedekking in de kamer dient als extra geluidsisolatie en vermindert het loopgeluid met gemiddeld 53%.

Bovendien is een kliklaminaat een warmte-isolator met een laag warmtegeleidingsvermogen. De coating kan geluiden tijdens het spelen van kinderen dempen, zodat ouders en buren van uw rust kunnen genieten. Dankzij een oppervlakte verzegeling kan de kurk op de vloer gemakkelijk worden gereinigd.

Zijn er ook nadelen?

Kurk heeft slechts twee nadelen. De coating kan gemakkelijk worden doorgesneden of doorboord. Zo kan een kurkvloer in een kinderkamer met scherpe voorwerpen zoals een schaar worden beschadigd. Dit materiaal kan echter vrij snel worden vervangen door de beschadigde plek opnieuw te vullen met kurk en glad te strijken. Zoals elk materiaal zwelt een kurkvloer op en kan hij barsten als hij urenlang nat blijft.

In tegenstelling tot kurkvloeren zijn er ook PVC vloeren die over het algemeen een stuk sterker zijn, stijlvoller en beter bestand tegen beschadigingen. Een goed voorbeeld van een dergelijke vloer is de Moduleo Laurel Oak 51282 PVC vloer.

Tips voor de schoonmaak

De regelmatige reiniging van een kurkvloer in de kinderkamer in lichte kurkvloeren verschilt niet veel van de gebruikelijke reiniging van een vloer met een andere coating, met als enige verschil dat er geen grote hoeveelheid water mag worden gebruikt. Gebruik een zachte katoenen doek om vochtig te dweilen. Wij raden aan om voor het dweilen een stofzuiger met een zacht hulpstuk te gebruiken om stof en kleine zand- of steen deeltjes te verwijderen die krassen kunnen maken op de kurk.

Er zijn echter twee belangrijke punten waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van het juiste schoonmaakmateriaal: Gebruik schoonmaakmiddelen die geen oplosmiddelen en bijtende chemische ingrediënten bevatten. Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen, harde en metalen borstels of schrapers om te vegen. Gebruik milde schoonmaakmiddelen die in water moeten worden verdund. 

Voedingsmiddelen en meer

Het is belangrijk vlekken van diverse voedingsmiddelen en dranken onmiddellijk te verwijderen, omdat deze op het oppervlak blijven zitten door absorptie door het materiaal als het niet goed is afgedicht. U kunt ze verwijderen met gewoon zeepwater. Voor hardnekkige vlekken gebruikt u gewoon schuurpapier. Jaloezieën of speciale kleeffolies helpen om de blootstelling van uw kurkvloer aan UV-stralen te beperken – hierdoor verliest het kliklaminaat zijn kleur niet en blijft het lang in zijn oorspronkelijke vorm.

 

https://vloerenbaas.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten