Verhuizen naar buitenland: checklist

Ben je van plan om binnenkort te gaan emigreren? Je gaat dan een drukke periode in. Een verhuis naar het buitenland is namelijk niet zomaar wat. Het kan daarom ook verstandig zijn om een internationaal verhuisbedrijf in te schakelen voor je internationale verhuis. Op zoek naar een verhuisbedrif voor je verhuis naar het buitenland?

Binnen of buiten de EU verhuizen?

Als je graag binnen de EU wilt verhuizen zit hier niet al te veel gedoe aan. Je hoeft namelijk geen visum aan te vragen om de grens over te gaan en ook geen inboedel in te vullen.

Houd er wel rekening mee dat er nog steeds veel geregeld moet gaan worden. Het pensioen en zorgt etc. is in elk land namelijk anders geregeld. Ook moet je jezelf gaan inschrijven in de nieuwe regio.

Het verhuizen buiten de EU is vaak een wat lastigere klus. Je moet namelijk een visum paraat hebben en het kan handig zijn om van te voren al een woning te hebben geregeld.

Let er op dat je voor de verhuis buiten de EU mogelijk een ongeldig diploma hebt. Laat daarom je diploma erkennen in het land waar je naartoe gaat verhuizen. Het kan ook slim zijn om naar een ambassade te gaan voor informatie over het land waar je naartoe verhuist. Zo kom je niet voor onaangenamen verassingen te staan. Bron: https://www.vsnm.nl/verhuisgids/

Checklist verhuis naar het buitenland

Ga je binnenkort verhuizen naar het buitenland en wil je een checklist om te kijken of je alles hebt geregeld? Dan zit je hier goed!

Checklist internationale verhuis

 Zorg voor een visum

 Vind een nieuwe woning

 Vind nieuw werk

 Maak een keuze over hoe je de inboedel gaat vervoeren

 Huur een internationale verhuisfirma in

 Schrijf je uit bij de oude gemeente

 Zeg alles op wat je niet meer nodig hebt (abonnementen en contracten)

 Sluit nieuwe verzekeringen af

 Regel alle zaken omtrent je pensioen

 Controleer of je je diploma moet laten erkennen

 Zorg voor alle juiste papieren

 Regel een nieuwe auto of een nieuw kenteken voor je auto

 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten