Tuintips voor in het najaar

Wanneer het weer koud wordt, dan is het een goed idee om je tuin door je tuinman winterklaar te laten maken. Je kunt je tuin ook zelf weer winterklaar maken. In de winter regent het vaak en wordt het erg koud. Hier houden je bloemen en planten niet van en ook je bomen vinden dit niet altijd even fijn. Om ervoor te zorgen dat je tuin dadelijk in het voorjaar weer kan opbloeien, is het dus belangrijk om je tuin winterklaar te laten maken door je tuinman of door jezelf. Wil je hier nog tips voor? Dan zit je in dit artikel wel goed.

Tip 1: bloembollen planten

Geloof het of niet, de herfst is de tijd om bloembollen te planten. Iedereen kent natuurlijk de klassieke tulpen, hyacinten en narcissen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog heel veel bloemen die je kunt planten. Voornamelijk de soort bloemen die geplant worden om te verwilderen zijn in de herfst goed aan te planten. Deze soorten blijven namelijk prima in de borders staan en door de juiste soort te selecteren en deze op de juiste plek te planten zal je zien dat de bloemen in het voorjaar gaan opbloeien.

Tip 2: zomerbloeiers vervangen

Wanneer je in potten en bakken zomerbloeiers hebt staan die een jaar bloeien, is het verstandig om deze bij het winterklaar maken van je tuin uit de potten en bakken te halen. Je kunt in je potten en bakken winterbloeiers zetten. Winterbloeiers zijn planten zoals winterheide, violen en skimmia. Let hierbij niet alleen op de bloemkleur, maar ook op de bladkleur, textuur van het blad en de kleur van de takken. Met winterbloeiers fleur je je tuin ook nog een beetje op in de winter.

Tip 3: verplanten

Wil je planten verplanten dan is het najaar de beste tijd om dit te doen. De grond is dan nog best warm en de planten komen dan in rust. Omdat dit zo is zijn ze prima te verplanten. Het is belangrijk om hierbij vooraf de plannen te maken, want dan kun je zien hoe de planten zich ontwikkelen en wat je dan naar aanleiding daarvan wilt aanpassen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten