Woning huren

Tips voor het verhuren van je woning

Wanneer je een extra huis of appartement hebt, dan is dit een goede manier om een extra inkomstenstroom te genereren. Dit kunt je doen door je huis of appartement te verhuren. Toch is het niet zo eenvoudig als dat het misschien op voorhand doet lijken. Er zijn namelijk best wel wat zaken om rekening mee te houden, op het moment dat jij je woning succesvol wilt verhuren. Het is daarom dus ook niet voor niets aan te raden om een verhuurmakelaar in Arnhem in te schakelen, die je van A tot en met Z in dit hele proces kan ontzorgen. Want niet alleen het vinden van een geschikte huurder is van belang, maar ook het behandelen van bijvoorbeeld klachten gedurende de huurperiode is iets om rekening mee te houden. Om je een idee te geven hoe jij je woning het beste kunt verhuren, hebben we een aantal tips voor je.

 

Zorg voor een goede huurder

Het liefst  verhuur je je huis natuurlijk aan iemand die je kent. Toch is het vaak zo dat het een onbekende is die in het huis gaat wonen. Op zich niets mis mee, maar des te belangrijker om vooraf goed te kijken of de huurder geschikt is ja of nee. Daarmee bedoelen we dat de huurder de maandelijks te betalen huur netjes kan betalen en of ze voornemens zijn voor een langere periode te blijven. Wat je ook vaak ziet, is dat mensen ervoor kiezen hun woning tijdelijk verhuren speciaal aan mensen die iets nieuws laten bouwen. Deze mensen zijn vaak bereid een stuk meer te betalen. Anderzijds heb je dan als verhuurder wel de zorg om ervoor te zorgen dat er weer nieuwe huurders inkomen.

 

Zorg voor een goed contract

Belangrijk voor de verhuur van je woning, is dat je op voorhand een goed contract op stelt. Dit kun je zelf doen, maar het advies is om dit te laten doen door bijvoorbeeld een makelaar of jurist. Zo zorg je ervoor dat er geen discussie kan ontstaan en dat het voor beide partijen duidelijk is wat de rechten en ook plichten zijn. Wat je namelijk nog wel eens ziet, is dat er bepaalde zaken niet duidelijk zijn beschreven en daar naderhand problemen over ontstaan. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld het onderhoud aan de binnenkant van de woning. Zaken zoals het periodiek laten nakijken van de CV ketel is bijvoorbeeld iets wat voor rekening van de huurder is.