Tips om het schoonmaken van de badkamer makkelijker te maken

Als je niet mee doet met het programma OCD-schoonmakers dan ben je waarschijnlijk één van de vele mensen waarvan schoonmaken niet het favoriete onderdeel van de week is. Toch hoort het erbij want tja niemand wil in een vies huis leven. En een schoon huis geeft ook wel weer een goed gevoel. In dit artikel willen we een aantal tips meegeven over hoe je het schoonmaken van de badkamer makkelijk kan maken. Pak je schoonmaakspullen er maar alvast bij en lets begin. 

Gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

Milieuvriendelijk en duurzaamheid… je ontkomt tegenwoordig niet meer aan deze termen. Heb je al eens stilgestaan bij de schoonmaakmiddelen die je in huis hebt? Waarschijnlijk niet en dat snappen we. Toch is het goed om daar wel bij stil te gaan staan. Zeep enz. is namelijk ontzettend slecht voor het milieu. De chemische stoffen die erin zitten wil je niet in het drinkwater en de natuur krijgen. 

 

Het bedrijf Blinky kwam met een geweldige oplossing tegen deze slechte schoonmaakmiddelen namelijk Eco Tabs. Dit is blokje dat je in een spuitfles dient te stoppen en vervolgens warm of zout water bij voegt zodat je het kan gebruiken als schoonmaakmiddel. Dit is niet alleen heel handig maar ook nog eens goed voor het milieu. Bekijk meer milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen op de website van Blinky en je bent ready voor de schoonmaak. 

Begin bij de douchekop 

Nu je weet wat voor schoonmaakmiddelen goed zijn om te gebruiken. Is het tijd voor de tips om de badkamer schoon te maken. Wij zeggen: “begin bij de douchekop”, dit is een plek die vaak wordt overgeslagen. Juist op de douchekop komt het meeste vuil zoals kalk. Opgegeven moment is er zoveel kalk dat het water met moeite uit de gaatjes kan komen. Heel vervelend. En zie dan al dat kalk nog maar eens schoon te maken. Om te voorkomen dat dit gebeurt en je uiteindelijk een nieuwe douchekop moet kopen raden we aan om altijd met de douchekop te beginnen. Maak dan ook gelijk de slang en de temperatuurregelaar schoon. Daar blijft ook altijd veel kalk opzitten. 

 

Eenmaal klaar met de douchekop dan kan je verder gaan met de douchecabine, zeep rekje, de muren en de badkuip (als je die hebt). 

Maak ondertussen de wc schoon

Terwijl je met de douche bezig bent, is het handig om alvast wat schoonmaakmiddel in het toilet te stoppen. Wanneer je klaar bent met de douche kan je gelijk verder gaan met de wc. Ook de wc hoor je elke week minstens 1 keer schoon te maken. Woon je met veel mensen in huis dan is het zelfs aan te raden om dit vaker dan 1 keer te doen. 

 

Gebruik de wc-borstel om de wc van binnen schoon te maken en veeg met natte hygiëne doekjes de bril en de rest van het toilet. Ook de wasbak en de kastjes mag je niet overslaan. 

Eindig bij de vloer

Het laatste onderdeel van de badkamer is de vloer. Gelukkig is dat vaak wel snel gedaan. Begin bij de vloer bij de douche of als je een douchecabine hebt (dan heb je die al schoongemaakt bij stap 1). Ook in de badkamer kan je prima stofzuigen of gebruik maken van een Swiffer om bij de nauwe hoekjes te komen. Als je daarmee klaar bent, is het tijd om de vloer te dweilen en dan ben je alweer klaar! 

{{external-image}}

 

https://blinky.nu/nl/eco-tabs/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten