Tips bij het zoeken naar de juiste kleur eetkamerstoelen

Wanneer je de juiste kleur voor je eettafelstoelen kiest, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Je wilt er niet alleen zeker van zijn dat je stoel comfortabel en goed gemaakt is, maar ook dat hij de rest van je huis mooi zal aanvullen. Misschien wil je ook iets dat jaren en jaren meegaat. Hier zijn enkele tips!

Denk aan de kleur van je muren en vloeren

Donkere kleuren voor O-form eetkamerstoelen zijn het beste voor kleine kamers, omdat ze de neiging hebben om de kamer groter en helderder te laten lijken. Lichtere kleuren hebben het tegenovergestelde effect, dus als je een grote kamer hebt, wil je misschien een neutrale toon houden. Weet je het niet zeker? Probeer dan verschillende kleuren uit voordat je je vastlegt op iets permanents.

Denk aan de stijl van je eettafel

De stijl van je eettafel moet passen bij de stijl van je stoelen. Als je een antieke, rustieke tafel hebt, kun je het beste ouderwets ogende stoelen kopen. Als je een moderne, strakke stoel zonder armleuningen hebt, dan zou een strakke en minimalistische eettafel het beste werken. Als je een grote ronde tafel en kleine stoelen zonder armleuningen hebt, zal het er niet mooi uitzien. Als ze te ver van elkaar verwijderd zijn, ziet de kamer er leeg en onaantrekkelijk uit. Zorg er dus voor dat er voldoende ruimte tussen is, zodat het er evenwichtig en goed ontworpen uitziet, in plaats van krap of ongeorganiseerd.

Kies uit verschillende houtsoorten

Hardhouten eetkamerstoelen zijn een goede optie als je er zeker van wilt zijn dat de stoelen jarenlang meegaan. Deze houtsoort is duurzamer dan fineer of fineer eetkamerstoelen, maar is meestal duurder. Fineer en fineer eetkamerstoelen zijn gemaakt van dunne lagen echt hardhout, gelijmd op spaanplaat of andere materialen zoals multiplex. Helaas maakt dit proces dit soort meubels minder duurzaam dan massief houten opties. Fineer kan ook duurder zijn dan massief hardhout en andere goedkope alternatieven zoals spaanplaat of MDF.

Ga voor een neutrale toon

Neutrale tinten zijn het meest veelzijdig, vooral als je niet zeker weet welke kleuren je in je eetkamer wilt hebben. De neutrale tinten botsen niet met andere meubels en passen bij elk kleurenschema. Neutrale kleuren passen ook bij de meeste soorten verf en stoffen, dus als je een van die dingen later verandert, werken ze nog steeds samen.

Waarom zijn O-form stoelen de beste keuze?

O-form stoelen zijn een goede keuze voor iedereen die wil investeren in een comfortabele en ergonomische stoel. De O-form stoel voldoet aan al je behoeften, van de driejarige garantie en het vijfsterren onderstel tot de kantelbare spanknop die zich aanpast aan je lichaam. Met zoveel beschikbare kleuren, zul je zeker een O-form stoel vinden die goed past bij je kantoorinrichting.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten