Waarom eiken salontafels de beste zijn?

Als je op zoek bent naar een nieuwe salontafel, dan ben je misschien op zoek naar eiken salontafels. Als dat zo is, komt dat waarschijnlijk omdat je hebt gehoord dat eiken van goede kwaliteit en duurzaam is. Waarom zou je voor een eiken tafel kiezen als er zoveel andere mogelijkheden zijn? Dat lees je hier!

Ze passen bij elke stijl

Dit is misschien wel de belangrijkste reden om een ​​eiken salontafel te kopen. Eiken is een zeer veelzijdige houtsoort die in elke huisstijl past, of het nu modern of traditioneel is. Heeft je woonkamer bijvoorbeeld hardhouten vloeren en strakke lijnen, dan kun je overwegen om een eiken salontafel aan te schaffen met strakke poten en strakke randen. Als je echter op zoek bent naar iets meer rustgevender en klassieker van aard, dan is misschien een salontafel met gebogen poten beter voor jou. Dit materiaal is ook populair omdat het duurzaam genoeg is om tientallen jaren mee te gaan zonder zijn glans te verliezen of te barsten wanneer er per ongeluk tegenaan wordt geslagen. Als je het een lange tijd niet behandeld door middel van olie etc, zal dit stevige materiaal uiteindelijk vanzelf een prachtige patroon achterlaten.

Ze zijn erg duurzaam

Eiken is een hardhout. Als gevolg van zijn duurzame karakter is eikenhout bestand tegen intensief gebruik door zowel gasten als kinderen zonder beschadigd of bekrast te raken. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het speelgoed van jouw kinderen krassen maakt op de nieuwe salontafel. Als ze op de een of andere manier beschadigd raken, kan je ze altijd schuren en zelf opnieuw afwerken. Omdat eiken zo’n stevige houtsoort is, kiezen veel mensen voor beitsen.

Je hoeft je geen zorgen te maken over waterringen

Als je ooit een salontafel van waterabsorberend hout hebt gehad, dan weet je hoe frustrerend het kan zijn als ze waterringen krijgen. Als iemand een koud drankje op je eiken salontafel zet en het daar lang genoeg laat staan, ontstaat er een ring. Naarmate de jaren verstrijken, zullen die ringen alleen maar dieper worden. Als jouw eiken tafel nat wordt, hoef je je geen zorgen te maken dat je hem moet afdrogen om eventuele verkleuring te vermijden. Je kan gemorste vloeistoffen eenvoudig wegvegen of zelf opruimen zonder al te veel moeite. Hierdoor zijn eiken tafels zeer onderhoudsvriendelijk. Als er iets gebeurt dat schade aan het oppervlak van jouw tafel kan veroorzaken, veeg het dan gewoon af met water en zeep en laat het drogen voordat je de spullen terug plaatst op de tafel.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten