Schroefcompressor of zuigercompressor voor uw bedrijf

Hebt u werkzaamheden waarbij u voor een bepaalde periode of langere tijd contante persluchtdruk nodig hebt? Kies dan voor een schroefcompressor van uitstekende kwaliteit. Bij een betrouwbare leverancier profiteert u van de juiste schroefcompressoren, die het werk in uw industrie of werkplaats vereenvoudigd. Kies voor duurzame en energiezuinige producten en u zet de schroefcompressor op verstandige wijze in op uw bouwplaats. Een leverancier met specialistische kennis op gebied van perslucht kan u voorzien van de benodigde inzichten en adviezen om u te voldoen aan uw behoefte aan perslucht. Met de juiste implementatie van innovaties profiteert u van energie-efficiëntie en topkwaliteit aan schroefcompressoren. Laat u informeren door experts met kennis op gebied van samengeperste lucht om de juiste compressor te vinden voor uw onderneming. Een eerste onderscheiding kan reeds worden gemaakt tussen een schroefcompressor en een zuigercompressor.

Werking van een schroefcompressor

Om de beste resultaten te behalen, zijn schroefcompressoren uiterst effectief vormgegeven. Een tweetal rotoren zijn voorzien van een schroefprofiel, waartussen het gas wordt samengeperst, zodra deze gaan draaien. Het element bestaat uit een behuizing en rotoren en afhankelijk van een gewenste einddruk worden meerdere elementen toegevoegd. Om de inlaattemperatuur van het gas naar het tweede element te verlagen wordt een tussenkoeler geplaatst. Schroefcompressoren doen om die reden ook uitstekend dienst in de koeltechniek. U kunt de schroefcompressor laten aandrijven door een elektromotor, stoomturbine of dieselmotor. De lucht van buitenaf wordt omgezet tot samengeperste lucht, waardoor een gewenste druk ontstaat, waarmee u uw werkzaamheden kunt uitvoeren.

Werking van een zuigercompressor

U kunt een zuigercompressor nodig hebben voor verschillende werkzaamheden. Zo wordt dit apparaat ingezet voor het oppompen van autobanden of gebruikt voor een pneumatische niet- of spijkermachine. U gebruikt een zuigercompressor als u minder grote hoeveelheden samengeperste lucht nodig hebt. Doorgaans wordt een zuigercompressor ingezet als compressor in de koelcyclus van koelkasten. Zelfs een fietspomp kan als een zuigercompressor worden beschouwd. Hebt u dus geperste lucht nodig voor werkzaamheden, maar is hiervoor niet overmatig veel lucht nodig, dan is een zuigercompressor een geschikt alternatief op de uitgebreidere schroefcompressor. Bemerkt u dus een schommelend gebruik voor luchtcompressoren, dan is de zuigercompressor uitermate geschikt voor werkplaatsen, ambachtelijke of juist kleine industriële bedrijven.

Persluchtspecialist voor compressoren

Een compressor is een duurzame aankoop. U wilt daarom wel zeker zijn van kwaliteit en energie-efficiëntie. Kies daarom voor een schroefcompressor of zuigercompressor bij een leverancier die meegaat met de ontwikkelingen rondom deze machines. Een compressor met hoge kwaliteit betaalt zichzelf dubbel en dwars terug door een energiezuinige werking. Met name compressoren van Duitse kwaliteit, die zijn te aan te sluiten op een wereldwijds servicenetwerk geven u de garantie van betrouwbaarheid. Informeer naar de kwaliteiten van beide afzonderlijke machines, zodat u de juiste compressor en de gewenste persluchtdruk krijgt voor uw werkplaats. Wanneer u op de hoogte bent van de onderlinge verschillen, weet u zeker dat u over het juiste type compressor beschikt voor al uw werkzaamheden waarbij geperste lucht nodig is.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten