Een goed cilinderslot met SKG 3

Een goed slot kan het verschil betekenen tussen een woning waar een inbraak plaatsvindt of niet. Er zijn namelijk een hoop verschillende sloten te koop en al deze sloten hebben zo hun eigen eigenschappen. Toch is het belangrijk dat je kiest voor het juiste slot met onder andere een SKG keurmerk. We gaan je in deze tekst laten zien voor welk slot je het beste kunt kiezen en leggen je daarnaast uit waarom.

Welke sloten zijn het best?

Er zijn dus veel verschillende sloten verkrijgbaar. Het assortiment is groot en de keuze maken kan dan ook best lastig zijn. Het beste slot om te kopen is een cilinderslot met SKG 3* keurmerk. Dit maakt de selectie natuurlijk direct een stuk kleiner. Cilindersloten hebben een speciale techniek die het lastiger maakt om in te breken. In het slot bevindt zich een kern met allemaal kleine staafjes er in. Het slot kan alleen maar geopend worden door de staafjes in een juiste positie te krijgen. Deze positie wordt veroorzaakt door de sleutel. Wanneer de sleutel namelijk een bepaalde kartels heeft, komt deze overeen met de positie van de staafjes. Wanneer de sleutel die hoort bij het juiste slot vervolgens in het slot wordt gedaan, worden de staafjes dus ook in de juiste volgorde gezet. Een inbreker heeft dan speciale technieken en materialen nodig om alsnog de deur open te breken. Toch is dit nog steeds mogelijk en daarom is er extra bescherming nodig.

Cilindersloten met kerntrekbeveiliging

Kerntrekbeveiliging is een extra optie op het cilinderslot om deze nog beter te beschermen. Dit is een extra bescherming tegen een techniek die kerntrekken heet. Bij het kerntrekken gaat de inbreker als het volgt te werk: hij boort een grote schroef in het slot. Hiermee maakt hij het slot al kapot. Vervolgens trekt hij met een koevoet weer deze schroef uit het slot. Het slot is op dat moment al geforceerd en de inbreker kan zonder enige moeite naar binnen lopen. Een cilinderslot met kerntrekbeveiliging heeft een verharde, stalen kern. Deze zit om de kern heen waardoor deze niet zomaar door middel van deze techniek geopend kan worden. Dit maakt het dan ook de perfecte manier om de woning te beschermen tegen inbrekers. Ben je op zoek naar een goed slot dan is het dus allereerst belangrijk dat je zoekt naar een cilinderslot. Neem je er dan ook een die extra beschermt tegen kerntrekken? Dan ben je helemaal aan het juiste adres.

https://mc-cilinder.nl/product-categorie/specifieke-cilinder/cilinderslot/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten