Nieuwe badkamer: waarop moet je letten?

Ga je de badkamer renoveren in huis? Er zijn hierbij verschillende zaken om rekening mee te houden. Bij de renovatie van een badkamer kun je een deel van de werkzaamheden zelf uitvoeren, mits je hier het juiste gereedschap voor in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van het bestaande tegelwerk in de badkamer. Met een klopboormachine is het mogelijk om de tegels van de wand te slaan. Ook het gebruik van een hamer en beitel kan uitkomst bieden. Houd er hierbij rekening mee, dat het verwijderen van het tegelwerk wat tijd in beslag zal nemen. Er zijn echter ook werkzaamheden die je het beste direct aan een vakman uit kunt besteden. Denk aan het vernieuwen van het leidingwerk in de badkamer. Zelf leidingen verleggen is onverstandig.

 

Start met het maken van een plan voor de renovatie

Bij het renoveren van de badkamer is het allereerst zaak om een helder plan uit te werken. Hoe komt de badkamer er straks uit te zien? Waar komt het toilet en wat is een geschikte plek voor de douche? De renovatie van de badkamer is het eenvoudigst, wanneer je de indeling niet aanpast. Voordeel daarvan is dat je de leidingen in deze ruimte niet hoeft te laten verleggen. Dat is wel noodzakelijk bij een nieuwe indeling van de badkamer, of wanneer je bijvoorbeeld besluit om naast een douche ook een bad te laten plaatsen. Er moet een vertakking worden aangebracht op het bestaande netwerk van leidingen. Tegenwoordig is het populair om de badkamer van vloerverwarming te voorzien. Een loodgieter kan je hierbij helpen.

 

Loodgieter inschakelen voor aansluiten sanitair

Niet alleen biedt een loodgieter ondersteuning bij het leggen en verleggen van leidingen in de badkamer. Bij het leggen van leidingen is het belangrijk, dat de verschillende elementen goed op elkaar aansluiten. Het risico op speling tussen deze elementen is relatief groot. Bij speling zullen de leidingen gaan lekken, wat voor een vervelende vochtschade zorgt. Denk bijvoorbeeld aan vochtplekken op het plafond in de ruimte onder de badkamer. Naast het leggen van de leidingen, kan de loodgieter ook het nieuwe sanitair voor je aansluiten. Ook rond deze sanitaire voorzieningen kunnen lekkages ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een toilet of douche, welke niet goed aangesloten is. Hierbij ontstaat speling, waarlangs het water uit de leidingen sijpelt.

 

Kijk naar trends voor badkamers

Een renovatie van de badkamer voer je uit, met het idee de komende tien tot vijftien jaar van de badkamer te kunnen blijven genieten. Denk om deze reden vooraf goed na over de kleuren die je in de badkamer gebruikt, de meest geschikte punten voor de verlichting in de badkamer en bijvoorbeeld het formaat van de tegels. Tegenwoordig kiest men vaak voor een relatief donkere tegel van groot formaat. De tijd van de kleine, groene of donkerbruine tegels lijkt voorbij te zijn. Ook een gietvloer in de badkamer kan een goede optie zijn. Het geeft de badkamer een hele moderne, strakke look. Op het gebied van verlichting kiest men vaak voor inbouwspots in het plafond.

http://haarlemloodgieters.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten