Loopt het water niet goed door de afvoer?

Een verstopping in de afvoer leidt er onder meer toe, dat het water niet goed wegstroomt bij het gebruik van de kraan of bijvoorbeeld het doortrekken van het toilet. Een beginnende verstopping van de afvoer zal geen groot probleem vormen; het duurt slechts iets langer voordat het water volledig weggestroomd is. Naarmate de verstopping echter groter wordt, nemen de problemen toe. In het ergste geval stroomt het water helemaal niet meer weg. Dat is niet de enige reden, welke maakt dat je leidingen ontstoppen in een zo vroeg mogelijk stadium aan te raden is. Naast het feit dat het water minder makkelijk wegstroomt, zal de leiding ook gaan stinken als gevolg van de verstopping. Het openen van een raam in de badkamer is niet voldoende om blijvend van die stank af te komen.

 

Spoedloodgieter inschakelen bij serieuze verstopping

Bij een serieuze verstopping van de afvoer is het verstandig een spoedloodgieter in te schakelen. De spoeddienst van een loodgieter is in de basis 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Zo word je ook in het weekend, of bijvoorbeeld op de late avond geholpen bij het oplossen van een verstopte afvoerleiding. Een spoedloodgieter gebruikt een hogedrukspuit om de afvoer te doorspuiten. De ophoping van restafval, vaak de bron van een verstopte leiding, wordt door de hoge druk afgevoerd naar de centrale riolering onder je woning. In plaats van het doorspuiten van de afvoer, kan de loodgieter een haakje gebruiken om het restafval uit de afvoer te trekken.

 

Inspectie met een kleine camera

In sommige gevallen kiest een loodgieter voor het gebruik van een kleine camera, om de afvoerleiding te inspecteren. Op basis van deze inspectie bepaalt de loodgieter welke werkwijze vereist is om de verstopping te kunnen verhelpen. Ook na het oplossen van de verstopping wordt deze camera gebruikt. Ditmaal om te kijken of er geen andere (beginnende) verstoppingen in de afvoer zichtbaar zijn.

 

Zelf een verstopping in de afvoer oplossen

Je hebt niet altijd de hulp van een loodgieter nodig om een verstopping in de afvoer op te lossen. Er zijn een aantal manieren waarop je dit zelf doet. Zo zou je kunnen denken aan een hulpmiddel als keukensoda. Keukensoda heeft een ontvettende werking, waardoor het opgehoopte afval in de afvoer loskomt van de wanden hiervan. Door de afvoer vervolgens met heet water door te spoelen, voer je het afval af uit de afvoer. Een alternatief voor het gebruik van keukensoda is de trekveer. De trekveer wordt ook gebruikt voor het trekken van elektriciteitskabels door pvc-buizen. Veel mensen hebben de trekveer om deze reden al in huis. Door de trekveer door de afvoer te bewegen, zal het opgehoopte afval loskomen. Ook nu is het belangrijk de afvoer nadien goed door te spoelen.

 

Vermijd chemische ontstoppingsmiddelen

In de supermarkt of bij een bouwmarkt koop je chemische ontstoppingsmiddelen voor het oplossen van een verstopping. Het gebruik hiervan wordt sterk afgeraden. Niet alleen zijn deze middelen slecht voor het milieu. Ook kunnen ze de leidingen in huis aantasten, afhankelijk van het materiaal waarvan deze gemaakt zijn. 

http://zoetermeerloodgieters.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten