Meest voorkomende oorzaken van daklekkages

Daklekkages kunnen erg vervelend zijn en ook zorgen voor grote overlast en beschadiging als er te lang niks tegen wordt gedaan. Een lekkage gaat namelijk niet vanzelf over en hoe langer er niks gebeurd hoe groter de waterschade uiteindelijk zal zijn. Op deze pagina vertellen we je alles over de meest voorkomende oorzaken van daklekkages. Zo kan je hier preventief op gaan letten en mogelijk veel schade voorkomen.

Lekkage van een plat dak

Een plat dak kan na lange tijd gevoelig worden voor grote scheuren. Deze scheuren zorgen dan weer dat het dak kan gaan lekken. Het is verstandig om af en toe te controleren en vroegtijdig de scheuren te repareren.

Lekkage van een pannendak

Hier komt vaak een lekkage voor na een hevige storm. Het kan dan zijn dat er dakpannen van het dak gewaaid zijn of dat er dakpannen kapot zijn gegaan. Hierdoor kunnen er lekkages ontstaan. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen is het verstandig om na een hevige storm te checken op missende of kapotte dakpannen op je dak.

Lekkage van een dak onder zonnepanelen

Doordat zonnepanelen op schuine daken vaak direct op het vlak geplaatst worden is er een grotere kans op lekkages. Het is hier verstandig om af en toe te controleren op lekkages.

Lekkage bij de dakrand

Lekkage bij de dakrand komt ook vaak voor. Dit kan zorgen voor vochtplekken in je woning en dat kan erg vervelend zijn. Hier is het ook weer slim om af en toe te controleren op lekkages

Lekkage van een dakkapel

Er is een grote kans dat er tussen de aansluiting van het dakkapel en de rest van het dak een lekkage kan ontstaan. Controleer dit zo nu en dan om schade te voorkomen.

Lekkage van een dak bij de schoorsteen

De laatste lekkage die veel voorkomend is, is lekkage van het dak bij de schoorsteen. Dit komt doordat de schoorsteen zelf veel wind op vangt. Hierdoor kunnen scheuren ontstaan rondom de aansluiting met de rest van het dak. Door regelmatig te controleren kan er preventief onderhoud worden gepleegd en kan lekkage worden voorkomen. Meer informatie over lekkages en dakwerken in het algemeen vind je op deze website

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten