Lijst van essentiële fietsaccessoires

Fietsen is de ideale mix van inspanning en ontspanning. Je ziet verschillende landschappen langs je heen glijden en houdt tegelijkertijd jouw conditie op peil. Bovendien is het de makkelijkste manier om snel ergens te komen zonder de auto of het openbaar vervoer te nemen. Het is echter belangrijk om je fiets uit te rusten met nuttige accessoires. Zo zal jouw fietstocht veilig en ontspannen verlopen. In dit artikel lijsten we 5 onmisbare fietsaccessoires op, dus lees snel verder.

5 Fietsaccessoires die iedereen nodig heeft

Vind hier een complete lijst van fietsaccessoires die essentieel zijn voor jouw (elektrische) fiets!

 

Fietsbel

Wist je dat enkele fietsaccessoires verplicht zijn? Je kan een boete krijgen van de politie als jouw fiets niet voldoet aan de voorschriften. Een van deze verplichte accessoires is de fietsbel. De fietsbel zorgt ervoor dat je ander verkeer kan waarschuwen. Op die manier verloopt jouw fietstocht een pak veiliger. De meeste fietsen zijn reeds voorzien van een fietsbel. Sommige tweedehands elektrische fietsen missen dit accessoire echter. Je kan een fietsbel gemakkelijk online of in een fietsenwinkel kopen.

 

Voor- en achterlicht

Als fietser ben je een zwakke weggebruiker. Het is dan ook belangrijk dat automobilisten je voldoende kunnen zien bij slecht of donker weer. Een goed voor- en achterlicht is dan ook een onmisbaar en verplicht fietsaccessoire. Let er op dat het licht voldoende fel is. Normaal gezien heeft het voorlicht een witte kleur en is het achterlicht rood van kleur. De meeste fietslichten werken op batterijen. Let er dus op dat je op tijd de batterijen vervangt!

 

Fietspomp

Een fietspomp is onmisbaar als je regelmatig fietst. Na verloop van tijd verdwijnt de lucht namelijk uit je fietsbanden, waardoor fietsen moeilijker wordt. Met een fietspomp vul je de fietsbanden terug met lucht. Zo hou je de banden in topvorm. Er bestaan zowel handpompen als elektrische pompen. Het voordeel van de elektrische pomp is dat je zelf geen handenarbeid moet verrichten. Je wacht gewoon tot de pomp stopt. Ook handig is dat je zelf de gewenste bandenspanning kan instellen. Ze zijn echter wel wat duurder in aankoop dan de handpompen.

 

Fietstassen

Als je vaak boodschappen doet met de fiets, dan zijn fietstassen zeker geen overbodige luxe. Je kan hier je boodschappen, rugzak, jas en andere spullen in kwijt. Zo hoef je je spullen niet aan het fietsstuur te hangen en is het makkelijker en veiliger fietsen. Fietstassen worden met een clip bevestigd aan de bagagedrager, achteraan de fiets. Er bestaan zowel enkele als dubbele fietstassen. Heb je veel spullen, dan koop je best een dubbele fietstas. Voor kleine boodschappen volstaat een enkele fietstas.

 

Fietsslot

Nieuwe en tweedehands elektrische fietsen zijn helaas erg in trek bij dieven. Het is daarom verstandig om jouw fiets steeds op slot te zetten als je hem ergens achterlaat. De meeste fietsen hebben reeds een ingebouwd fietsslot, maar een extern fietsslot is zeker geen overbodige luxe. Een goed fietsslot hoeft niet duur te zijn. Vaak vind je al een degelijk exemplaar voor 20 euro. Het beste slot is een kettingslot. Dit slot is gemaakt van staal, soms omhuld met PVC. Het slot is praktisch niet open te krijgen door dieven. Ben je op zoek naar een iets lichter slot, dan is een ringslot de beste optie.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten