Kunstgras kopen: waar let je op?

Heb je ervoor gekozen om kunstgras in de tuin te plaatsen? Dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat deze aan alle wensen voldoet. Toch kan het best lastig zijn om de juiste keuze te maken. Online en in de winkels is er ongelooflijk veel te vinden. Kunstgras is in alle soorten en maten verkrijgbaar. Het is dan ook niet gek als je het lastig vindt om de knoop door te hakken. Want hoe weet je wat voor jou de beste keuze is? Waar let je op als je kunstgras bij gardensense.nl gaat kopen? In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij. 

Bekijk de verschillende soorten in de showtuin 

Eigenlijk is er geen goede of foute keuze. Elk soort beschikt over eigen voor- en nadelen. Vaak zie je verschillen in uitstraling en ook in kwaliteit. Op een rol is dit soms lastig te zien. Daarom is het slim om kunstgras in showtuin te bekijken. Hier worden de verschillende soorten in kleine strookjes geplaatst, zodat je kunt zien hoe deze er in een tuin uit komen te zien. Je kunt het gras ook zelf voelen. Op die manier weet je precies wat je koopt en kom je nooit voor ongewenste verrassingen te staan. Door de soorten persoonlijk te bewonderen in de tuin, wordt het dus een stuk eenvoudiger om de juiste keuze te maken. 

Realistische kleur 

Het is niet voor niets dat kunstgras de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Voorheen werden mensen al aangetrokken tot de mogelijkheid om kunstgras te leggen. Mede omdat dit voor veel minder onderhoud zou zorgen. Helaas hield de uitstraling hen een beetje tegen. Kunstgras zag er zo’n twintig jaar geleden nog best wel nep uit. 

 

Door de jaren heen is er flink wat veranderd. De technieken zijn zo sterk verbeterd, dat de hedendaagse soorten nauwelijks nog van het echt zijn te onderscheiden. Bovendien kan je dit zelf nog versterken door voor een realistische kleur te kiezen. Zo zijn er soorten kunstgras waarbij er specifiek voor donkere en lichtere grassprieten is gekozen, zodat het kleurverloop natuurlijker wordt. Hierdoor oogt het grasveldje zo realistisch mogelijk.

Vraag een adviesgesprek aan 

 

Het kan best lastig zijn om het juiste kunstgras te vinden voor jouw tuin of balkon. Daarom is het slim om een adviseur in te schakelen. Iemand die verstand heeft van alle soorten kunstgras en samen met jou per soort de voor- en nadelen kan bespreken. Het is slim om zelf alvast een wensenlijstje op te stellen. Op basis van die punten weet een adviseur vaak al te vertellen welke soorten mogelijk geschikt kunnen zijn. Een adviesgesprek is over het algemeen geheel gratis en vrijblijvend, dus zeker de moeite waard om te proberen. 

 

Vraag meerdere stalen aan 

 

Wist je dat je ook staaltjes kunt aanvragen? Zo ben je in staat om verschillende soorten thuis te bewonderen, te voelen en de kleur te bekijken. Je kunt de staaltjes ook in de tuin leggen om te zien welke het mooiste staat.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten