Kom alles te weten over microdermabrasie

Als het hebben van microdermabrasie voor u een overweging is dan zou u uw ijver moeten doen en alle mogelijke informatie over deze procedure krijgen. Microdermabrasie is uiterst populair meestal onder vrouwen maar de mannen realiseren zich ook zijn voordelen en krijgen in op de actie ook.

In 2005 stond microdermabrasie in de top 5 van alle cosmetische ingrepen die in de Verenigde Staten werden uitgevoerd. Microdermabrasie is ontstaan in Europa in het midden van de jaren 1980. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in de Verenigde Staten in 1997.

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is een procedure die hoofdzakelijk wordt uitgevoerd met een microdermabrasie apparaat. U kunt de procedure laten uitvoeren door een dermatoloog of in een kuuroord, hoewel de verkoop van thuismachines de laatste jaren explosief is gestegen. Er zijn handmatige microdermabrasie kits op de markt, maar deze methode is inferieur aan de machines.

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

Bij microdermabrasie wordt de huid letterlijk door het zand weggeblazen. Na verloop van tijd raken de poriën van uw huid verstopt met olie en vuil, waardoor uw huid zich niet meer kan vernieuwen. Microdermabrasie verwijdert de buitenste laag van de huid of dermis, met weinig trauma en hoge effectiviteit. De dermis bevat alle olie en vuil die de poriën verstoppen.

Tijdens de procedure, worden de natuurlijke, minerale kristallen geborsteld op de huid exfoliëren het door het dode huidcelweefsel en de olie en het vuil te verwijderen gaat met het. In tegenstelling tot een chemische peeling, biedt de behandeling meer controle over het peelingproces door specifieke gebieden en behandeltijden aan te passen. Retinoïde geneesmiddelen en andere peelingtherapieën kunnen ook in combinatie met microdermabrasie worden gebruikt.

Voor wie is microdermabrasie het meest geschikt?

Microdermabrasie is een uiterst gunstige behandeling voor acne-patiënten omdat het helpt uitbraken tot een minimum te beperken. Het verbetert acnebehandelingsproducten met medicijnen door ze te helpen in de huid door te dringen, waardoor ze doeltreffender worden.

Om deze reden hebben tieners er baat bij en ook volwassenen boven de 30 die acne hebben. Een door de zon beschadigde huid heeft ook baat bij de behandeling doordat de beschadigde cellen in de buitenste laag van de huid worden verwijderd waardoor een nieuwe, frisse, gezonde huid kan groeien. 

Kraaienpootjes rond de ogen en voorhoofdsplooien zijn zichtbare tekenen van veroudering die alle huidtypes beïnvloeden. Microdermabrasie verbetert de teint van de huid en helpt deze tekenen van veroudering geleidelijk te vervagen.

Voor welke aandoeningen kan je microdermabrasie gebruiken?

Microdermabrasie is zeer gunstig voor de behandeling van de volgende huidaandoeningen: 

 • Verouderende huid
 • Fijne lijntjes
 • Rimpels
 • Bruine vlekken/pigmentatie
 • Acnehuid
 • Acne littekens
 • Verstopte huid
 • Vergrote poriën
 • Onzuivere huid
 • Onzuivere huid
 • Doffe huid
 • Verdikte huid
 • Bruine vlekken/pigmentatie

Wat zijn de bijwerkingen?

Hoewel microdermabrasie een uiterst populaire niet-chirurgische cosmetische behandeling is, is ze niet volledig vrij van neveneffecten. Zoals gezegd, wordt de huid bij de microdermabrasie behandeling gezandstraald, wat haar licht traumatiseert en een reactie teweegbrengt. Typisch zal enige roodheid, strakheid en zeer lichte blauwe plekken optreden, samen met mogelijke gevoeligheid. Dit is normaal en zal slechts enkele uren duren.

Andere bijwerkingen kunnen kleine huidschaafwonden en kleine bloedende plekjes zijn. Het is uiterst belangrijk op te merken dat als u de procedure met een thuismachine uitvoert, u de bedieningsinstructies zeer zorgvuldig moet volgen. Meestal bevatten deze machines een DVD waarop precies staat hoe de procedure moet worden uitgevoerd.

Een zeldzame bijwerking van microdermabrasie wordt post-inflammatoire hyperpigmentatie of PIH genoemd. Het treedt meestal op na een meer agressieve microdermabrasie behandeling. De huid heeft een ontstekingsreactie op de behandeling die zich uit in vlekken of vlekken van verkleuring. Deze aandoening kan worden behandeld met producten zoals tretinoïnecrème, corticosteroïden en glycolzuur.

De effecten van microdermabrasie zijn afhankelijk van het type huid dat u heeft. Voordat u een cosmetische behandeling ondergaat, moet u eerst uw arts raadplegen. Dermatologen kunnen het huidtype bepalen aan de hand van de Fitzpatrick-classificatieschaal. De huidtypescore kan worden bepaald door vragen te beantwoorden over genetische aanleg, reactie op blootstelling aan de zon en bruiningsgewoonten.

https://www.carenschoice.com/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten