Kleur & interieur: Oranje is de perfecte toevoeging voor jou in huis!

 

Het is voor de meeste mensen een gewaagde kleur, een kleur die jezelf niet zo snel zal dragen tenzij Ons Oranje speelt. Maar oranje is toch de perfecte toevoeging aan je interieur om het karakter te geven. Vooral als je op zoek bent naar een kleur dat je huis een sfeer en warmte laat uitstralen, dan is de kleur oranje de perfecte kleur voor jou. In deze blog lees je daarom hoe het beste de kleur oranje kunt implementeren in jouw woning.

 

Kleur toevoegen aan je interieur hoeft niet moeilijk te zijn.

Als het aankomt op ons huis maken de meeste mensen al snel de keuze om voor neutrale interieurkleuren te kiezen. De kleuren wit, bruin en grijs zijn de voornaamste neutrale kleuren en dit is een prima keuze waarin je later nog kleuren aan kunt toevoegen. Het hoeft niet meteen te beginnen met een gekleurde accentmuur. Bij het experimenteren met kleuren voor je interieur kun je ook klein beginnen, denk aan sierkussens op de bank, dekentjes, gordijnen of zelfs schilderijen op de muur in de kleur oranje.  Met behulp van deze woonaccessoires kun je pijlen of de kleur bij je past.

 

Welke kleuren passen het beste bij een oranje.

Oranje is een uitgesproken kleur en daarom kun je deze kleur het best samenvoegen met rustigere kleuren, denk hierbij aan wit, taupe, bruine aardetinten en beigetinten. Het oranje contrast zal naast deze kleuren er gegarandeerd uitspringen.

Ben je iemand met een gewaagd karakter heeft en durf je met kleur te spelen in huis? Dan kunnen de kleuren koningsblauw, groen paars en roze ook interessante kleurkeuzes zijn. Probeer er wel rekening mee te houden dat als je teveel felle kleuren gaat implementeren de kans groot is dat het heel druk kan overkomen. Het is daarom verstandig om voordat je aan uitgesproken kleuren begint goed kijkt of de kleuren elkaar complimenteren en of je rust voelt bij deze combinatie.

 

Wees niet bang om te experimenteren

Het is misschien een uitgesproken kleur maar de mogelijkheden met oranje zijn eindeloos, deze sfeervolle kleur zal perfect zijn in de herfstmaanden om de warmte binnenshuis te brengen zeker als het buiten wat kouder wordt. Wees vooral niet bang om te experimenteren met de kleur oranje!

 

De betekenis van de kleur oranje

Als je overweegt om de kleur oranje in huis te halen is het ook wel verstandig om te achterhalen wat de kleur oranje daadwerkelijk met ons doet en wat het betekent. In deze blog lees je inhoudelijk wat de spirituele betekenis van de kleur oranje is.

 

 

https://betekenissen-van.nl/kleur-oranje-betekenis/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten