Het behandelen van rozen doe je zo!

Ben jij nu een echte rozen liefhebber, maar heb je geen enkel idee hoe je ze moet verzorgen? Lees dan vooral verder! De bloem is allereerst bekend om zijn mooie kleuren en uitstralingen en is dan ook niet zomaar wereldwijd de bloem van de liefde. Het behoort dus ook echt tot een van de favorieten.

Hoe werkt het snoeien van rozen?

Om de roos niet compleet kapot te maken, heb je een vrij secure manier nodig om de roos te snoeien. Begin daarom ook met het verwijderen van de dode of zieke takken. Doe dit uitermate zorgvuldig zodat de kans minimaal blijft dat ze niet snel ziek worden. Bij het snoeien van de rozen gebruik je een scherpe snoeischaar. Hiermee knip je tot net boven de gerichte kop. Door hier rekening mee te houden, behoud je de mooie vorm en heb er ook het langste plezier van in je tuin.

Wanneer snoei je nu precies die mooie rozen?

Nu heb je eindelijk die mooie rozenstruik in je tuin, ben je gereed om hem te onderhouden, maar eigenlijk heb je geen enkel idee wanneer je rozen moet snoeien. Dit hangt er dan ook erg vanaf welke rozen je hebt. Het is wel zo handig dit nauwkeurig na te kijken voor het gewenste resultaat. Zo kun je dode of zieke takken het hele jaar door verwijderen zonder dat dit enige invloed gaat hebben. Ga niet snoeien als het vriest of als er nog kans is op temperaturen onder het vriespunt. In het voorjaar kun je wel al de takken in korten tussen de 10 en 20 cm boven hun natuurlijke basis. Wanneer je deze na het vriezen goed snoeit, heb je er bijna het hele jaar geen omkijken meer naar en beleef je het meeste plezier.

 

 

https://wanneermoetje.nl/wanneer-rozen-snoeien

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten