Jouw producten veilig vervoeren

In welke branche je ook werkzaam bent, het is altijd belangrijk dat jouw producten veilig op locatie aankomen. Het juiste vervoer voor jouw kostbare producten is dan ook erg belangrijk om alles veilig van locatie naar locatie te krijgen. Er zijn verschillende manieren waarop je producten kan vervoeren, een van de meest voorkomende wanneer producten per trein, vliegtuig of vrachtwagen vervoerd worden is dat de producten worden opgestapeld op pallets. Maar ook bij het kiezen van pallets zijn weer vele verschillende opties, hoe weet je wat de beste optie is voor jouw producten?

 

Houten pallets

De meest gebruikte pallets voor  het verzenden van goederen zijn houten pallets. Houten pallets worden al lang gebruikt, dit is omdat ze erg stevig zijn en makkelijk hergebruikt kunnen worden. Deze zijn vaak eigendom van het bedrijf dat de goederen transporteert. Alle goederen worden op de pallets gestapeld, vaak worden deze dan in folie gewikkeld zodat alles op de goede plek blijft staan. Door het stapelen van producten op pallets wordt er gebruik gemaakt van de hoogte van bijvoorbeeld een vrachtwagen zodat er zoveel mogelijk spullen mee kunnen per rit. Ook is het makkelijker voor de persoon die de vrachtwagen moet uitladen, die persoon kan de pallets namelijk makkelijk pakken met een steekwagen en kan zo alle goederen uitladen.

 

Kunststof pallets

Ook wordt er tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van kunststof pallets. Wil je als bedrijf pallets kopen? Dan is het kiezen voor kunststof pallets een goed idee. Kunststof pallets zijn namelijk verkrijgbaar in vele verschillende afmetingen, en ze zijn ook nog eens duurzaam. De pallets zijn duurzaam omdat ze meerdere jaren meegaan. Daarnaast zijn de kunststof pallets veel lichter dan houten pallets, dit zorgt ervoor dat de goederen die erop staan makkelijker te vervoeren zijn en ook met het in en uitladen van de goederen is dit gemakkelijker. Daarnaast is het heel fijn dat de kunststof pallets in verschillende formaten te bestellen zijn, zo kan je dus jouw eigen vrachtwagen helemaal vol bouwen naar de afmetingen van je vrachtwagen. Zo blijft er geen ruimte onbenut en kan er extra veel vracht mee op een rit. Dit scheelt weer in transportkosten en is ook nog een beter voor het milieu. Wil je jouw, gebruikte kunststof pallets kwijt? Dat kan! De kunststof pallets kunnen makkelijk door naar een nieuwe eigenaar, na het gebruiken kan je deze dus gewoon weer verkopen aan een ander bedrijf. Dat is goed voor de portemonnee!

 

https://qpall-kunststof-pallets.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten