Je woning verduurzamen met kunststof kozijnen

Het verduurzamen van je woning is iets dat bij veel woningeigenaren hoog op de agenda staat. Dit is ook logisch, de voordelen van je woning verduurzamen zijn groot: je energierekening wordt lager en je wooncomfort wordt hoger. Een geschikte manier om je woning te verduurzamen is het laten plaatsen van kunststof kozijnen. Daarom lees je in dit blog alles over kunststof kozijnen

De voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben een aantal belangrijke voordelen:

  • 1: goede isolatie De isolatiewaarde van kozijnen wordt uitgedrukt in de U-waarde. De isolatiewaarde van kunststof kozijnen is hoger dan die van kozijnen die zijn gemaakt van een ander materiaal.
  • 2: onderhoudsvriendelijk Heb je kunststof kozijnen laten plaatsen? Dan hoef je deze vervolgens nauwelijks te onderhouden.
  • 3: lange levensduur Het is niet ongebruikelijk dat kunststof kozijnen meer dan 50 jaar meegaan.
  • 4: verkrijgbaar in alle denkbare kleuren Doordat kunststof kozijnen in alle denkbare kleuren verkrijgbaar zijn, is er altijd een kozijn dat past bij de uitstraling van jouw woning.
  • 5: recyclebaar Zijn de kozijnen na verloop van tijd toch versleten? Dan zijn deze goed recyclebaar.

Zo worden kunststof kozijnen geplaatst

Kunststof kozijnen worden door een vakman binnen een dag geplaatst. Hiertoe worden allereerst de muurankers en het kozijnframe geplaatst. Nadat de sponning is schoongemaakt kan het raamframe in het kunststof kozijn geplaatst worden. Het kozijn wordt afgekit, gefixeerd aan de zijkant en de glaslatten worden bevestigd. Tot slot wordt het glas in het kozijn gemonteerd.

Hier moet je aandacht aan besteden als je kunststof kozijnen aan gaat schaffen

Heb je besloten om kunststof kozijnen aan te schaffen? Dan is het goed om aan de volgende punten aandacht te besteden:

  • VKG Keurmerk Controleer of de leverancier een VKG keurmerk heeft. Dit heeft namelijk verschillende voordelen voor jou als woningeigenaar met betrekking tot onder meer garantie, kwaliteit en duurzaamheid.
  • Benader verschillende vakmensen Door verschillende vakmensen te benaderen kan je offertes met elkaar vergelijken. Zo betaal je nooit te veel.

Tot slot

Heb je eenmaal besloten om kunststof kozijnen aan te schaffen? Vergeet dan ook niet om aandacht te besteden aan het glas. HR++ glas en triple glas hebben een hoge isolatiewaarde.

https://vkgkeurmerk.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten