Je oldtimer onderhouden doe je zo

Een klassieke oldtimer in je garage. Een Ford Mustang, een Dodge Ram of een Jeep Wrangler. Voor een echte autoliefhebber is dit de ultieme droom. Op heerlijke zonnige dagen eropuit om uren te touren en de mooiste plekjes van Nederland te ontdekken. Je ziet jezelf al zitten hè? Vergeet dan niet dat een oldtimer veel onderhoud nodig heeft, het kost veel tijd en geld, maar wanneer je dat goed doet, is het die tijd en geld meer dan waard. In dit blog lees je waar je zoal rekening mee moet houden als je je oude oldtimer wil repareren.

Belangrijke onderdelen

Uiteraard is dit per merk verschillend, maar de onderdelen zijn over het algemeen generiek. Voor bijvoorbeeld een Ford Mustang, luchtfilter, oliefilter, verlichting, vloeistoffen, bedrading, accu of uitlaat. Welk merk je ook hebt, bij een aantal onderdelen is het aan te raden om deze altijd op voorraad te hebben, of op z’n minst binnen no time in huis. De meeste onderdelen zijn gelukkig makkelijk te verkrijgen. Wanneer je auto een reparatiebeurt nodig heeft, heb je de bijbehorende onderdelen binnen handbereik.

Verzorgingstips 

Uiteraard is het repareren van je oldtimer een vervelend klusje. Het liefst wil je voorkomen dat je dit moet doen. Gelukkig is het (voor een deel) ook te voorkomen. Er zijn namelijk een aantal dingen die je kan doen om je oldtimer zo lang als mogelijk ‘’nieuw’’ te houden. 

Was de oldtimer regelmatig

Denk bijvoorbeeld aan de periodieke wasbeurt. Hiermee voorkom je namelijk roestplekken en daarmee corrosie. 

Bescherm je oldtimer met een hoes

Zeker wanneer je je Ford Mustang of andere oldtimer buiten hebt staan, is het verstandig om deze te beschermen met een hoes. Het zonlicht vervaagt zo de lak niet en vuil beschadigd de oldtimer zo niet.

Verwijder de ruitenwissers

Uiteraard niet doen wanneer je aan het rijden bent. Wanneer je je oldtimer een tijd niet hebt gebruikt is het wel aan te raden om de ruitenwissers weg te halen. Ruitenwissers vangen namelijk vocht op en vriezen vast op de ruit.

Voer regelmatig een controle uit

Dit is misschien wel de beste tip. Ga eens in de zoveel tijd even in je oldtimer zitten en controleer of alles nog doet wat het moet doen. Controleer het oliefilter, het luchtfilter, de brandstoftank, de uitlaat en de aandrijflijn. Zo weet je zeker dat je Mustang nog jaren meegaat.

Gebruik de oldtimer

Nu is het in principe niet nodig om jou aan te moedigen met je oldtimer de weg op te gaan. Maar wanneer je de auto ‘s winters een lange tijd niet hebt gebruikt, is de kans groter dat je een lek zal vinden en dat mechanismen kapot gaan. Nu is het logisch dat je ‘s winters geen toertochtjes maakt, maar zorg ervoor dat je in de warmere periode de oldtimer regelmatig gebruikt om deze problemen te voorkomen.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten