In 5 stappen je nieuwe huis inrichten

Je hebt een nieuw huis gekocht en je krijgt deze week al de sleutel. Gelukkig is het geen opknap huis en kun je meteen beginnen met het inrichten van alle ruimtes. Alleen waar begin je? In deze blog lees je welke stappen je kunt nemen om op een logische wijze je huis in te richten.

1.      Waarvoor dient welke ruimte

Voordat je gaat beginnen met inrichten van de ruimtes is het belangrijk om vooraf te bepalen waarvoor elke ruimte in je huiskamer dient. Dit maakt het inrichten velen malen makkelijker en zo heb je ook alvast een beeld wat er eventueel in de ruimte geplaatst kan worden. Verdeel de slaapkamers en kijk of er eventueel meer ruimte gecreëerd kan worden.

2.      Maak een plattegrond

Nu je weet waarvoor elke ruimte is kun je gaan beginnen met het maken van een plattegrond van je huis. Je kan een 3D-tekening maken of je tekent met de hand. Maak visueel waar je bijvoorbeeld de bank wilt neerzetten in de woonkamer of waar je de eettafel gaat plaatsen. Denk ook aan de lampen waar je ze gaat hangen of welke soorten verf je eventueel gaat gebruiken.

3.      Visualiseer je stijl

Om je stijl in kaart te brengen is het maken van een moodboard een aanrader. Op deze manier zie je je stijl visueel en kan je daardoor betere keuzes maken voor je meubels en accessoires. Gebruik kranten, tijdschriften of gebruik het internet om bepaalde vormen, structuren, kleuren etc. uit te kiezen die past bij de stijl voor je huis.

4.      Shop je inrichting

Je huis inrichten gaat nu makkelijk nu je weet waar je je meubels wilt plaatsen en in welke stijl je de meubels gaat kopen. Neem je moodboard mee naar de woonwinkels waar je naar toe gaat om nog eens terug te kijken wat je stijl was. Daarnaast is het logisch om niet alles in een keer te moeten kopen. Een huis inrichten heeft geen haast, behalve de essentiële meubels zoals een bank, eettafel en stoelen bijvoorbeeld. Maar accessoires of planten kan ook later gekocht worden!

5.      Je huis inrichten

Als je alle stappen hebt gevolgd komt nu het leuke gedeelte aan: het inrichten van je huis. Neem je plattegrond erbij en kijk nog eens waar je je meubels gaat plaatsen. Let er bijvoorbeeld op dat je in je werkkamer zorgt voor rust en een plek waar je je goed kunt concentreren. Benieuwd hoe je je beter kan concentreren? Lees dan deze blog! Als je alles hebt ingericht kun je genieten van je nieuwe inrichting in je huis.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten