Alles wat je moet weten over het onderhoud aan jouw cv-ketel

Denk jij wel eens na over het cv onderhoud? Veel mensen denken er niet aan, tot de problemen zichtbaar zijn. Vanaf dat moment is het vooral vragen om problemen. Een niet goed onderhouden cv-ketel kan namelijk gevaarlijk zijn, maar geeft jou ook een veel hogere energierekening. Het is daarom van belang om regelmatig onderhoud uit te laten voeren door een professional. Alleen dan kan je optimaal genieten van de functionaliteiten van de ketel, zoals het verwarmen van jouw huis en het water. Maar wat moet je precies weten over het onderhoud?

 

Ongemakken in ieder seizoen

Maar waarom is het dan zo belangrijk om het cv onderhoud regelmatig uit te laten voeren? De cv-ketel zorgt in de koude wintermaanden voor meer warmte in huis. Als de ketel stopt met werken, merk je dit dus gelijk aan de verwarming. In de wintermaanden kan dit veel ongemakken opleveren en ervoor zorgen dat er gezondheidsproblemen optreden. In de zomermaanden wil je voornamelijk warm water hebben om te douchen, maar heb je de verwarming niet nodig. Zodra je in de douche stapt en het water koud blijft, weet je dat er iets met jouw ketel aan de hand is. 

 

Een flinke kostenbesparing met onderhoud

Het onderhoud van de cv-ketel kan dus veel voor jou voorkomen. Tijdens het onderhoud zal een professional naar vrijwel ieder aspect van de ketel kijken. Denk aan de prestaties, het schoonmaken van onderdelen en het opsporen van mogelijke problemen. Als de problemen nog klein zijn, kan het jou een flinke kostenbesparing opleveren. Het vervangen van de ketel geeft jou namelijk een veel hogere rekening dan wanneer je slechts een onderdeel hoeft te vervangen. Wel zo fijn als je niet voor al te hoge kosten staat en toch kan genieten van extra wooncomfort.

 

Voldoen aan normen en eisen

De cv ketel onderhouden met behulp van Univé is belangrijk. Je kan veel werkzaamheden namelijk niet zelf uitvoeren, ongeacht hoe handig je bent. Jaarlijks het onderhoud uit laten voeren door een professional zorgt ervoor dat de ketel aan alle normen en eisen blijft voldoen. Alleen dan kan de verzekering jou helpen indien er wat gebeurt. De professional kijkt alles na, onderzoekt of er kleine problemen zijn en zorgen dat alles verholpen is voordat het te laat is. Ondanks dat het een kleine investering is die je moet maken, krijg je er wel veel voordelen voor terug.

 

Enkele werkzaamheden die je zelf uit kan voeren

Maar zijn er dan helemaal geen werkzaamheden die je zelf uit kan voeren? Er zijn een aantal dingen die je regelmatig kan doen om te voorkomen dat er tussendoor problemen ontstaan. Denk aan het schoon en stofvrij houden van de ketel. Dit kan zich ophopen in de onderdelen van de keten, waardoor de efficiëntie verminderen. De buitenkant schoonmaken kan dus al veel voor jou betekenen. Ook kan je eventueel de filters vervangen om weer betere prestaties te kunnen verwachten van jouw cv-ketel.

https://vlwonen.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten