Ik wil goed slapen. Hastens, Vipsring of Nilson?

Er zijn tal van manieren om je nachtrust te verbeteren. Eet niet te veel voor je gaat slapen, vermijd blauw licht, dus mobiel niet mee de slaapkamer in en zorg voor een donkere en relatief koele slaapkamer. Uit onderzoek is gebleken dat de belangrijkste externe factor een goed bed en dan met name een goed matras is.  Vandaag de dag kiezen steeds meer Nederlanders om niet te bezuinigen op goed materiaal. Je spendeert immers ook ongeveer 30% van je leven in je bed. Dan wil je ook een goede en gezonde slaapplek voor je lichaam, toch?

Hästens, een van oorsprong Zweeds bedrijf dat werd opgericht in 1852. Begonnen als fabrikant van paardenzadels, maar begin twintigste eeuw begonnen met het verkopen van premium bedden in het topsegment. Een gemiddeld bed van Hästens kost je al gauw €30.000,-.

Vispring is in het begin van de twintigste eeuw opgericht in Londen. Handgemaakt, gevuld en afgewerkt met natuurlijke materialen. Geclaimd wordt dat de bedden ongeveer 30 jaar meegaan. Beginnend vanaf een paar duizend euro en oplopend tot de prijzen van Hästens.

Nilson, ook wel bekend als Nilsonbeds is een oer-Hollands merk dat nu ongeveer 17 jaar bestaat. De bedden worden net zoals Vispring volledig met de hand gemaakt en de mooiste natuurlijke materialen worden in het bed verwerkt. Het luchtige paardenhaar en temperatuur regulerend wol zorgt voor een luchtig, aangenaam en droog slaapcomfort. Natuurlijke bedden beginnen vanaf €8.570,-. Hotel bedden zijn voor de particulier al verkrijgbaar vanaf €3.490,-.

Tientallen exclusieve hotels hebben voor het comfort van Nilson gekozen. Van het Amstel Hotel in Amsterdam tot Hotel Heritage in Brugge. Om het comfort van een Nilson bed zelf te ervaren hoef je niet perse naar een van deze hotels, maar je kan in het sleeplab in de showroom in Amersfoort precies het bed vinden dat perfect past bij je lichaam, volledig afgestemd op je wensen.

Alle drie de premium merken liggen qua kwaliteit en comfort heel dicht bij elkaar. Het kiezen van een bed is erg persoonlijk en daarom raad ik je vooral aan om eens te gaan proefliggen in een van deze bedden. Ik ben er van overtuigd dat je zeker omver wordt geblazen door de luxe en het comfort.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten