Ideeën voor een zelfbouw camper

Heb jij besloten om zelf een camper te bouwen? En ben je op zoek naar camperbouw ideeen voor jouw nieuwe droomcamper? Gelukkig is daarover al veel online te vinden. Want er zijn namelijk al vele jou voorgeweest bij het bouwen van een camper. Zo hebben de camperbouw experts van by NOMADS hiervoor een uitgebreid blog geschreven waarin ze verschillende ideeen voor het bouwen van een camper beschrijven. 

Echter begint het bouwen van je droomcamper eerst met het bepalen van je wensenlijst. Elke camper zelfbouwer heeft weer andere wensen en belangen. Daarom zou dat eerst je startpunt moeten zijn voordat je start met het opdoen van camper bouw ideeen. Als je eerst alle wensen opschrijft kun je vervolgens gerichter op zoek gaan naar de juiste bus voor je camper.

Want elke bus is weer verschillend in hoogte en lengte. Die worden veelal uitgedrukt in L1/H2. Of bijvoorbeeld L2/H3. Elke bus is weer anders. Als jij bijvoorbeeld graag ruimte in je bus wilt besparen door overdwars te gaan slapen zul je uiteindelijk voor een bus moeten gaan die in de basis een stuk breder is dan andere bussen. 

Een Fiat Ducato is bijvoorbeeld al behoorlijk breed. Breder dan een Renault Master of een Mercedes Sprinter. Als je verder bijvoorbeeld graag wil kunnen staan in je toekomstige camper zul je ook moeten kijken naar een kastenwagen die behoorlijk wat hoogte heeft. Nu begrijp je beter waarom het belangrijk is om eerst een uitgebreid wensenlijstje te maken voordat je direct camper bouw ideee gaat opdoen. 

Het voordeel is nu dat je veel gerichter kunt kijken naar de juiste ideeen om dat je al het merk en type van de kastenwagen weet. Op deze manier kun je bijvoorbeeld gaan zoeken naar omgebouwde campers van bijvoorbeeld het merk en type Volkswagen Crafter. 

Gelukkig hebben de camperbouw experts van by NOMADS hier een uitgebreid blog over geschreven. Verder hebben ze een speciaal ebook gemaakt waarin ze meer dan vijftig verschillende voorbeelden hebben van reeds zelfgebouwde campers.

Ook vind je op hun website diverse zelfbouw video’s en onwijs veel blogs die in detail gaan hoe je exact een camper kunt bouwen. Waaronder ook een gratis ebook camper bouwen. Daarnaast hebben ze recentelijk ook hun by NOMADS website volledig vertaald naar het Duits om ook zo de Duitse markt te helpen bij het bouwen van een camper. 

 

https://www.bynomads.de

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten