De voor- en nadelen van een behandeling met een vasculaire laser

De voor- en nadelen van een behandeling met een vasculaire laser 

Komen er cliënten in jouw salon met aandoeningen zoals couprose, rosacea, difusse roodheid of wijnvlekken? Deze aandoeningen kunnen veroorzaakt worden door een ontsteking in een haarvaat je of door erfelijkheid. Cliënten met deze klachten kun je helpen met behulp van een laserbehandeling. Ben je benieuwd hoe dit werkt en of dit een geschikte behandeling is voor bij jou in de salon? Lees dan verder en kom erachter! 

 

Hoe werkt het?

Bij couprose, rosacea, difusse roodheid en wijnvlekken, zijn er rode of blauwe vaatjes zichtbaar in de huid. Deze kleur komt door de hemoglobine in het bloed. Met de behandeling van een laser kun je deze vaatjes gericht behandelen. Hierbij zorg je ervoor dat de bloedstroom in het vat wordt dichtgezet, zodat het lichaam denkt dat deze vaatjes overbodig zijn. Hierdoor zal het lichaam deze vaatjes afbreken en afvoeren. 

 

De voordelen 

Een voordeel van deze behandeling is dat alleen de geselecteerde vaatjes worden behandeld met lichtpulsen van de laser. Hierdoor verdwijnen alleen de vaatjes die zichtbaar zijn. De huid die eromheen ligt wordt hierdoor niet aangetast. Een ander voordeel is dat de behandeling pijnloos is. De laser wordt tijdens de behandeling warm, maar het blijft toch comfortabel. Dit komt doordat stuk dat in contact komt met de huid steeds gekoeld wordt. 

 

Nadelen

Er zijn verschillende soorten lasers die deze aandoedingen kunnen verhelpen. Het is daardoor belangrijk om goed uit te zoeken welke aandoeningen je wilt behandelen en welke lasers daarvoor geschikt zijn. Bij de behandeling met sommige lasers bestaat er namelijk de kans op pigmentaties. 

 

Laat je adviseren 

Nu je weet hoe een laserbehandeling werkt en je de voor- en nadelen kent, is het tijd om te bedenken of je er een wilt aanschaffen. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op de website van Laservision. Wil je een laserapparaat kopen? Laat je dan adviseren!

 

https://www.laservision.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten