Een complete tuin met Philips Hue in de overkapping

Een complete tuin met Philips Hue in de overkapping

Heb jij of wil jij een overkapping in de tuin? Dan moet dit natuurlijk wel een compleet kloppend plaatje zijn. Denk hierbij goed na over de houtsoorten die je hiervoor wilt gebruiken, maar ook over de details zoals bijvoorbeeld verlichting in de tuin en in de overkapping. Niets is immers fijner dan tijdens de zomeravonden én winteravonden kunnen genieten van de tuin. Lees hier hoe ook jij dit voor elkaar krijgt.

Een overkapping van Douglas hout

Douglas hout wordt ook wel eens omschreven als de Europese Hardhoutsoort, dit is echter niet waar. Douglas hout heeft echter wel verschillende andere voordelen. Zo laat deze Naaldhoutsoort zich relatief gemakkelijk bewerken en heeft het hout een prachtige warme en erg karakteristieke uitstraling van zichzelf. Om deze reden kiezen de meeste mensen de afgelopen jaren voor een overkapping in de tuin gerealiseerd uit Douglas hout. Of het nou gaat om Douglas staanders of Douglas balken, het is in ieder geval stukken goedkoper dan bijvoorbeeld een houtsoort als Eiken.

Tuinverlichting op de goede manier

Vaak zoekt men tijdens een dergelijk project naar manieren om eventuele hoge kosten te drukken. Ons advies is echter om dit niet te doen wanneer het gaat om verlichting in de tuin en dus ook in de overkapping. De verlichting is namelijk niet alleen een échte sfeermaker, maar zorgt ook voor een enorm stuk comfort en veiligheid. Niets is immers zo vervelend als dingen niet goed kunnen zien, om nog maar niet te spreken over eventuele gevaarlijke situaties die hiervan het gevolg zouden kunnen zijn. Wij raden dan ook aan om hierbij te kiezen voor slimme verlichting van bijvoorbeeld Philips Hue. Niet alleen kunt u de sfeer compleet bepalen door de lampen afstellen op een bepaalde kleur, maar ook kunt u kiezen voor timers, het aanzetten van verlichting wanneer u er niet bent enzovoorts.

Vraag altijd advies van een specialist

Het beste is natuurlijk altijd om extra moeite te steken in het inwinnen van informatie. Ga langs bij een specialist op dit gebied, of misschien zelfs wel bij meerdere. Zo zorg je er niet alleen voor dat er meerdere ogen naar jouw plannen kijken, maar kunnen er wellicht ook handige tips en tricks met je worden gedeeld. Niet iedereen bouwt immers elke dag een buitenverblijf.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten