Huis isoleren? Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Met die stijgende energiekosten wil je natuurlijk zo snel mogelijk iets aan de kosten doen. Maar zonnepanelen bijvoorbeeld, zijn erg prijzig. Zijn er ook budget isolatiematerialen te koop waarmee je je huis kunt isoleren? Wij gaan voor je op zoek! Laten we voorop stellen dat deze wellicht minder effectief zijn dan zonnepanelen. Maar ze werken zeker mee om de kosten van stoken te verlagen en om je huis lekker warm te houden.

Raamisolatiefolie werkt perfect

Raamisolatiefolie werkt perfect. Met isolerend raamfolie kun je dat effect bereiken. Isolerend raamfolie is een heel dun raamfolie met een plaklaagje. Je plakt dit aan de binnenkant van je ramen. Het klinkt vreemd, maar dit dunne folie creëert een extra laagje tussen het raam en het raamfolie.En hier gaat lucht tussen zitten. Daar zie je overigens niets van hoor. Maar die lucht is interessant. want die houdt de kou buiten. Die creëert het isolerende effect. Isolerend raamfolie is alleen geschikt voor ramen van enkelglas. Maar zeker aan te bevelen om de kou buiten te houden en de warmte binnen.

Heb je ook nog kieren in je kozijnen? Dan kun je met schuim die kieren bedekken. Er zijn verschillende zelfklevende tochtstrips op de markt te koop. Dikke en dunne. En die plak je op de kieren. Het schuim werkt zeer isolerend en houdt de kou buiten. Verder kun je nog dichtingsprofielen kopen voor je ramen of een tochtrol op de vensterbank leggen als het tochten alleen aan de onderkant van het raam plaatsvindt.

Deurisolatie wat zijn de mogelijkheden?

Ook deuren kun je goed isoleren. Dat zijn, naast ramen namelijk echt de objecten in je huis die kieren en dus kou kunnen toelaten. Deuren kun je net als ramen isoleren met tochtstrips en dichtingsprofielen. In je woning zelf kun je, als je tocht onder de deur voelt stromen nog een tochtrol neerleggen. Met deze tips kun je op een goedkope manier in de winter toch redelijk wat geld besparen. We gaan weliswaar nu de zomer nog in. Maar je kunt maar beter voorbereid de winter in gaan en nu al vast beginnen met de nodige isolatie voor je huis.

https://www.isolatiemateriaalkopen.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten